11 Ağustos 2013 Pazar

İŞYERİNDE GİYİM ÖNERİLERİ !





 
 


Saçın derli toplu ve düzgün olması özellikle işverenlerin dikkatini çeken bir noktadır. İlk olarak dışarıdan bakıldığında derli toplu görünen bir saçı tercih edin. Ve o saçla kendinizi iyi hissetmeniz gerektiğini de unutmayın. 
 
Sabah yataktan kalktığınızdaki yüzünüz ile işyerine gitmeyin. Biraz gözaltı kapatıcısı ve pudranın üzerine hafif bir allık ve ruju sürerek kendinizi bakımlı bir hale sokabilirsiniz. Ama unutmayın, makyajın dozunu da kaçırmamalısınız. 

Giyimin tamamen kuralsız olduğu en serbest çalışılan iş yerlerinde bile haftada iki kereden fazla açık renk pantolon giymekten kaçınmalısınız. Müşterilerin birçoğu, açık renk giymiş çalışanları ”güvenilir” bulmuyor. Bu durumda, gardırobunuzda koyu renk pantolon bulundurmanız sabahları kıyafet seçimi yapmanızı kolaylaştıracaktır.  

Şık giyinmekle iddialı giyinmek farklıdır. Bu nedenle işyerinizde seksi değil kadın olmayı hatırlamalısınız. Eğer böyle yapmazsanız ne kadar başarılı olsanız da, zekanız görünüşünüzün arkasında kalacaktır. Bunu engellemek için etek ve pantolonlarınızda koyu renkleri ve klasik olanı tercih etmeniz en uygunu olacaktır.  

Müşterilerin ve yöneticilerin hem fikir olduğu bir nokta vardır. Klasiğin  yerini hiçbir şeyin tutmadığı. Bu nedenle, en azından önemli iş görüşmelerinde kullanılmak üzere dolabınızda etek-ceket veya pantolon-ceket takımlar bulundurmayı ihmal etmeyin.  

İş yerinize giderken düz ve rahat bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Ama işyerinizde biraz topuğa mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Zira topuklar, en sade kıyafete bile güçlü ve şık bir hava katabiliyorlar. 

Ne giyeceğinizi bilmediğiniz sabahlarda tek parça giysiler hayat kurtarıcı olacaktır. Özellikle gömlek havasındaki önden düğmeli elbiseler hemen tüm işverenler ve müşteriler için ”güven veren” giysilerdir. Hem aşırı ciddi değil hem de profesyoneldir.

Hiç yorum yok: