31 Ağustos 2013 Cumartesi

ISABEL MARANT VE TASARIMI !



















Alman moda tasarımcısı annesi ile Fransız babası 1967 yılında Paris'te doğmuş. Isabel Marant 15 yaşında dikişe başlamış.Daha sonra kendi çizgisini başlatılması, tasarım okulu Studio Bercot den mezun olduktan sonraya denk geliyor. Marant piyasada bir boşluk tespit edip, elbiseye yöneliyor.Ve Paris podyumlarında basit tarzı ile kendi giyim hattını  başlatıyor.Onun tasarımları da kendisi gibi aktif genç kadınlara yönelik. Kısa bir süre sonra Marant Yılın Tasarımcısı ödülünü kazanıyor.Onun başarısında pragmatik bir yaklaşım yatıyor,çünkü  o küçük Paris kafelerinden çıkan kadınları giydirmeyi seviyor.Bunu da moda dünyasına kolaylıkla geçiriyor.
 Marant etiketini bir üründe gördüğünüzde bu ürün  minimalist ve bohem karışımı diye sınıflandırabilirsiniz. Marantın ayrıca birçok farklı üründe uygun fiyat etiketi vardır.Bu da onun ürünlerini daha cazip kılıyor.
Ben size burada sadece onun tasarımı olan WEDGE SNEAKER ları  tanıtacağım.Wedge Sneakerlar içinde gizli topuğu olan spor ayakkabılar.Bu tasarım harikası ürünler onun moda dünyasına büyük bir ödülü oldu. Bu sayede sadece ayakkabı tarzları değişmedi ,  spor ayakkabı satışlarında da büyük bir patlama yaşanıyor. Wedge Sneakerlar son yıllarda gittikçe artan bir hızla daha da moda oluyor.Renk renk çeşitlenen bu başarılı tasarımları, önceleri Amerikada ünlülerde giyilmeye başladı, sonraları hızla herkes tarafından sevilir oldu. Bu başarılı tasarımından dolayı Isabel Marantı kutluyorum.

Hiç yorum yok: