22 Ağustos 2013 Perşembe

EVDE MANİKÜR-PEDİKÜR !






 
 



Manikür: Manikür programınız öncelikle ojelerin temizlenmesiyle başlamalı. Ellerinizi sıcak suyun içinde beş dakika kadar tutun ya da tırnak etlerinizi geri itebileceğiniz şekilde peeling yapın. Unutmamanız gereken en önemli nokta, tırnak etlerinizi kesinlikle kesmemeniz gerektiği. 
Tırnak etlerinizin yumuşak kalmasını sağlamak için onlara yağ ile bakım yapın. Şimdi tırnaklarınızı kısa kesebilir, törpüleyebilirsiniz. İdeal olan hafif yuvarlatılmış, fazla uzun olmayan tırnak boyu... Pürüzsüz ve hafif parlak bir tırnak yüzeyi için tırnaklarınızın üzerini özel bir törpüyle törpüleyin. Törpü işleminin ardından tırnaklarınızı kalsiyum ya da vitamin içerikli bakım cilasıyla güçlendirebilirsiniz. Bu arada renkli oje kullanmadan önce tırnaklarınızın üzerine önce cila sürmenizi öneriyoruz. Son adım olarak ellerinize el kremiyle masaj yapın. 
Pedikür: Temel olarak manikür adımlarını izlediğiniz pedikür uygulamasında, ojelerinizi çıkardıktan sonra, ayaklarınızı suya sokun, tırnaklarınızı kısaltın, törpüleyin ve en son işlem olarak krem kullanın. 
Manikür ve pedikür arasındaki tek fark, ayakların açık sandaletlerle de hoş bir görüntü vermesi için daha özel bir bakıma gereksinim duyması. Ayaklarınızın bakımlı ve hoş görünmesi için pudra, ferahlatıcı spey ya da jel kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: