27 Ağustos 2013 Salı

COCA COLA ARTIK YEŞİL !







ABD'li içecek devi Coca-Cola, 1887 yılından beri markayla özdeşleşen kırmızı rengi yeşille değiştirdi. Arjantin'de başlayan uygulama ile kafeini azaltılmış, şekersiz 'Coca-Cola Life' ile yeni yeşil şişelerin tamamen geri dönüştürülebilir olduğu belirtildi. Coca-Cola’nın yeni ürününde Stevia denen bir doğal tatlandırıcı kullanıldığına dikkat çekildi. Bu doğal tatlandırıcı, Fanta Select ve Cola Zero'nun da içerisinde bulunduğu 45 üründe yer alacak.  

Şirketten yapılan açıklamada, yeni şişenin diğerlerinden farksız gibi göründüğü ancak gerçekten doğaya daha az zarar vermesi için tasarlandığı ifade edildi. Yeni ürünün kalorisi de diğer ürünlere göre düşük. Yeşil şişede sunulan Coca-Cola Life 108 kaloriyken, Coca-Cola'nın normal ürünü 250 kalori. 

Tamamen geri dönüştürülebilir ve yüzde 30 oranında doğal malzemeden oluşması sebebiyle "PlantBottle" ödülüne layık görülen yeni ambalaj, şimdilik yalnızca Arjantin'de uygulanacak. Yeşil etiketli diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı konusunda ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Bu tür bir ürüne ne kadar zamandır hasret kalmıştık. Biz bayanların aradığı kalorisi düşük ama sağlıktan da ödün vermeden içilecek olan bu yeni yeşil coca colayı kutluyorum.Ve tadını sabırsızlıkla bekliyorum.
 

Hiç yorum yok: