11 Ağustos 2013 Pazar

AYNALARIN HAYATIMIZA ETKİSİ !

 


 
 





Modern klasik ya da sade her türlü dekorasyonda kullanılabilen aynalar mekanı daha büyük, daha aydınlık ve daha hareketli gösteriyor.
Feng Shui öğretisine göre, ayna enerjiyi kat kat artırabilen bir sembol. Doğru yere asıldığında, güzellikleri ve bereketi arttırdığı gibi yanlış yere asılırsa ortamda negatif enerjiye ve gerginliklere sebep olabilir. Bu yüzden bir duvara ayna asarken, neyi yansıttığına ve ne amaçla astığımıza çok dikkat etmeliyiz.
Örneğin, pencerenizden görünen güzel bir bahçe veya deniz manzarası varsa, bu manzarayı yansıtacak şekilde karşı duvara asılacak bir ayna, evinizin içini pozitif enerjiyle doldurur.
Salonunuzda yemek masanızı yansıtacak şekilde bir ayna asarak evdeki bereketi ve bolluğu arttırabilirsiniz.
Giriş kapısının karşısına ayna asmak uğurlu değildir. Yenilik, tazelik, bereket gibi beraberinizde getirdiğiniz ne varsa hepsi daha evinize giremeden kapıdan döner. Bu nedenle, evin girişinde aynayı kapının sağına veya soluna asarak evinizin bereketini koruyabilirsiniz.
Dar ve uzun koridorlarda enerji çok hızlı ve sert akar. Bu enerjiyi yumuşatmak için koridor duvarlarına resimler ve aynalar asabilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken, aynaların karşılıklı gelmemesi ve kesik görüntüler vermemeleridir. Koridor boyunca duvara asılan bu aksesuarlar sayesinde, enerjinin hızı yavaşlar ve olumsuz etkisi yok olur.
Yatak odalarında yatağı yansıtacak şekilde ayna asmak da uğurlu değildir. Eğer ayna yatağı, özellikle yatağın başucunu yansıtırsa, karı koca arasındaki ilişki ve huzur bozulabilir.
Nereye asılabilir? Ayna astığımız duvarın arkasında ne olduğu da büyük önem taşır. Çünkü aynalar arkalarındaki yere tıpkı bir pencere gibi bir göz açarlar. Asıldıkları duvarın arkasında bir banyo veya tuvalet olmamalıdır. Aynı şekilde, komşunuzla paylaştığınız duvara da ayna asmak olumlu değildir. Oradaki enerji size, sizinki oraya akar, eğer komşunuzda olumsuz olaylar yaşanırsa aynen evinizde de cereyan eder.

Hiç yorum yok: