22 Ağustos 2013 Perşembe

RENKLİ SEBZE VE MEYVELER !

Yediğimiz sebze ve meyveler bize ne kadar fayda sağlar ,yiyecekleri renkleri için mi seçmeliyiz? Bu soruların cevapları önemli çünkü vücut sistemimizin çalışması daha güçlü bir yapıya sahip olup hastalıklara karşı koymanın yolu sebze ve meyveleri bilerek yemekten geçer. İşte size sebze ve meyvelerin renklerine göre faydaları:




 







Beyaz renkli sebze ve meyveler bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçeriklerinde bol miktarda folik asit, selenyum ve potasyum barındırıyor. 
Yeşil renkli sebzeler, birçok kez yazdığımız antioksidanları barındırdıkları için, özellikle detoks diyetlerinde öneriliyor. Bedenin arınmasına ve temizlenmesine, serbest radikallerden uzaklaşmasına neden oluyor. 
Sarı renkli meyve ve sebzeler özellikle C vitaminini bolca barındırıyorlar. Bu da özellikle cilt dokusuna faydalı ve elbette hastalıklara karşı bedenin direncini artırıyor. 
Turuncu renk ise yukarıda bahsettiğimiz gibi beta-karotenden alıyor rengini. Bu da tam bir kanser savaşçısı bir besin olmasını sağlıyor. 
Kırmızı renkli sebze ve meyveler ise tam bir kalp dostu. Kalp ve damar hastalarının bol bol kırmızı kırmızı renkli besinlere yönelmesi tavsiye ediliyor.
Mor, siyah ve kahverengi sebze ve meyveler ise uzun yaşamın anahtarı, gençleştiriyor, hücre yenilenmesine fayda sağlıyor.

Hiç yorum yok: