20 Ağustos 2013 Salı

İŞYERİ MODASI DEĞİŞİYOR MU?









Değişen moda ile bizde kendimizi buna adapte ediyoruz. Gerek işte gerek günlük hayatta artık günün  her saatinde, kadınların çoğu, şık görünmeyi tercih ediyor. Durum böyle olunca, iş hayatında ve ofiste giyilen kıyafetler de değişmeye başladı. Eskiden işe giderken, çoğunlukla, siyah ve lacivert takımlar tercih ediliyordu. İş yerindeki kıyafet zorunluluklarının da yavaş yavaş ortadan kalkmasıyla, ofislerde de farklı ve şık kadınlar görülmeye başlandı. İşte size değişen ofis modası :
1*Kırmızı Elbiseler:Artık dolabınızdaki siyah, kısa elbisenize veda edebilirsiniz. Bu siyah elbiselerin yerini, kırmızı kısa elbiseler alıyor. Üzerinize alacağınız siyah bir ceket veya hırka ile çok rahatlıkla işe gidebilir ve ofisinizin en şık kadını olabilirsiniz.
2*Maskülen Kumaşlar ve Kıyafetler:Maskülen tarzda seçeceğiniz çizgili bir blazer ceket veya pötikareli bir pantolon, ofiste çok farklı bir tarz yansıtmanızı sağlayacaktır.
3*Oxford Tarzı Düz Ayakkabılar:Her zaman tercih ettiğiniz klasik düz ayakkabılar ve babetler yerine, artık Oxford tarzı bağcıklı ayakkabılar tercih edebilirsiniz,iş hayatında, kumaş pantolonlar veya kalem eteklerle tercih etmeniz mümkün.
4*Tüvit Kumaşlar:Son zamanlarda özellikle kadınsı ve hanım hanımcık etek ceket takımları, tasarımcıların vazgeçilmezi oldu. Bir gömlek veya bluzla birlikte giyeceğiniz bu tüvit takımları, ofise giderken rahatlıkla kullanabilirsiniz.
5*Siyah ve Beyaz:Yılların eskitemediği siyah ve beyaz, bu sene tekrar podyumlardaydı. Ofise giderken, siyah kumaş pantolonunuzun üzerine, beyaz ipek bir bluz giyerek, hem çok şık, hem de tarz sahibi olabilirsiniz.
6*Kalem Etekler:Desenli veya düz olarak tercih edeceğiniz kalem etekleri, sade bir bluzla kombinleyerek, ofisin en şıkı olabilirsiniz.
7*Desenli ve Kürklü Paltolar:Ofiste daha sade ve ağırbaşlı kıyafetler giymek zorunda olsanız bile, ofisinize giderken, renkli, desenli ve kürklü paltolar tercih ederek, kıyafetinizi çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.
8*Sivri Uçlu ve Topuklu Ayakkabılar:Modacıların Kış koleksiyonlarında, belki de en fazla öne çıkan aksesuar, sivri uçlu ayakkabılar oldu. Ofiste bunların rahatsız bir seçenek olacağını düşünenler için şunu söylemeliyiz ki, bu ayakkabıların az topuklu ve kadınsı olanlarını tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: