21 Ağustos 2013 Çarşamba

MISIR NEDEN PATLAR?









Patlamış mısırın hikayesi 5000 yıl öncesine dayanır. Amerikan yerlileri mısırı kızgın kuma gömerek yada şişe geçirerek patlatıp yiyorlardı. Amerika kıtasının keşfinden sonra Avrupaya getirilen ürünler içinde mısırda vardı. Patlayan mısırın gizemi için, mısırın içine ısının geçiş yapması gerekir. Asıl önemli kısmı kabuğudur. Kalın ve su geçirmez bir kabuğu vardır.Isı hızla kabuğun içine yayılır ve hızla ısınır ,basınçlı bir su buharı oluşur.Isınma süresi sonunda kalın kabuğu adeta infilak ederek yırtılır.Tane ilk boyutundan 30kat daha fazla büyür ve tanenin içindeki yumuşak kısım dışarı çıkarak,yenilebilir kısmı oluşurturur.Böylece mısır patlamış olur.Eminim sizde mısırı benim kadar seviyorsunuzdur.İster patlamış, ister haşlama, ister köz her cinsi bir başka lezzetlidir. Bu satırları okuduktan sonra sizde mutlaka patlamış mısır yemek isteyeceksiniz.Şimdiden afiyet olsun.!

Hiç yorum yok: