23 Ağustos 2013 Cuma

GARDROBUNUZUN OLMAZSA OLMAZLARI !







Kullanılmayan giysilerle dolup taşan bir gardırop yerine içindeki her parçanın işinize yaradığı fonksiyonel bir gardıroba sahip olmak istemez misiniz? Moda otoritesi Nina Garcia'nın kaleme aldığı 'Şıklığıyla Göz Kamaştıran Kadının 100 Vazgeçilmezi' adlı kitap, gardırobunuzda boş yere yer kaplamayacak giysi ve aksesuarları anlatıyor.İşte sizinde işinize yarayacak temel parçalar:
GECE ELBİSESİ (TUVALET)/Şifon, hafif krep kumaş, hafif ipekli kumaşlar veya saten gibi her mevsim giyilebilecek bir kumaştan yapılmış olanları tercih edin. Elbiseyi demode yapacak her türlü ayrıntıdan (aşırı pul ve boncuk süslemesi, fırfır, fazla renk) kaçının. Defalarca giyilebilecek koyu ve doğal renk tonlarında bir elbise seçin (ancak her seferinde aksesuarlarınızı değiştirin). Sizi en güzel gösterecek model, şifon veya saten kumaştan yapılan çapraz kesimli gece elbiseleridir. Çünkü (çapraz kesim; bedeninizin hatlarıyla uyumludur ve giymesi düz kesimli bir elbiseden daha kolaydır).
ÇİZGİLİ DENİZCİ TİŞÖRTÜ/Kendine saygısı olan her kadınının, çizgili denizci tişörtü vardır.Çizgili denizci tshirtü Fransız şıklığını somutlaştıran ürünlerden biridir. Enine çizgilerin vücudu güzel göstermediğini iddia eden o eski söylenti de artık etkisiz hale gelmiştir. Kayık yakalı olan modeller bir tutumla giyildiğinde dünyanın en güzel gösteren çizgileri haline dönüşürler.
HAYVAN DESENİ /Hayvan desenli bir aksesuar, biraz cesur olmanız için bir fırsattır. Bir taraftan oldukça güvenli görünen bir giysiye hafif bir tehlike unsuru katmanıza olanak sağlar. Ve unutmayın ki leopar desenli bir elbise ise dikkate alınması gereken bir kadın olduğunuza dair net bir mesaj verecektir.
JEAN /Üzerinize son derece güzel oturan bir jean modeli seçin ve markası ne olursa olsun ondan şaşmayın. Jean alırken her markayı, tarzı ve bedeni deneyin. İsterseniz beyaz ve siyah bir Jean de alarak çeşidinizi arttırabilirsiniz.
TRENÇKOT /Üzerinizde mükemmel bir trençkot varken altına giydiğinizin o kadar önemi yoktur. Bir kadın biraz anlaşılması güç, biraz gizemli, biraz esrarengiz bir hava yaratmak istediğinde mutlaka trençkot giymelidir. Bej tonlarında gabardin bir trençkot klasik bir modeldir .Hem kadınların hem de erkeklerin kullanabildiği bu parça, gardıropların vazgeçilmezi olmalıdır.
BLAZER CEKET/Kadınların erkeklerden çaldıkları besbelli olan ve çoğu zaman onlardan daha güzel taşıdıkları bir ceket türüdür. Blazer'ın güzel yanı; maskülen ile feminenin, resmi ile gündeliğin, bir araya gelerek yarattıkları bir uyumu temsil eder.

Hiç yorum yok: