23 Kasım 2013 Cumartesi

GELİN MAKYAJI NASIL YAPILMALI?




 


Bembeyaz gelinlikleri yılın moda renkleri beyaz ve kırmızı tamamlıyor. Ancak, şunu unutmayın ki; gelin makyajı son derece natürel olmalı ve gelinin güzelliğini ortaya çıkarmalıdır .Gelin makyajının püf noktaları : 

* Çok ince veya çok dolgun dudaklarınız varsa tam kırmızı renk rujları tercih etmeyin.
* Dudaklarınızı nemlendirin ve üzerine az miktarda fondöten sürün. Kuruyunca üzerine biraz pudra sürün. Mutlaka rujunuzun renginde veya yakın tonda bir dudak kalemi ile dudaklarınızın kenarlarını çizin. Rujunuzu da sürdükten sonra, taşma varsa, kağıt mendil ile temizleyin.
* Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanın.
* Fondöteninizi boyun renginize uyan natürel tonlarda seçmelisiniz.
* Yuvarlak bir yüze sahipseniz allığı, elmacık kemiklerinin altından şafaklara doğru ve şakaklara sürerek daha ince gösterebilirsiniz. Köşeli bir yüzde ise allık, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına sürülmelidir.
* Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir. Göz makyajınızı yaparken açık renk farınızı göz kapağına sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte far ile göz kapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa farınızı hafifçe sürün.
 * Bakışlarınıza yoğunluk veren dolgun kirpikler için yapışkanlı ve son derece natürel duran takma kirpikler kullanabilirsiniz. Böylece çok daha etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok: