4 Ağustos 2013 Pazar

DAHA KALICI BİR RUJ İÇİN!

 







Görünüşünüzü makyaj yoluyla değiştirmenin kolay yolu, dudaklarınıza canlı bir renkle yapacağınız dokunuşlardır. Kırmızı veya fuşya tonlardaki bir rujla dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için dudaklarınıza uyguladığınız makyaj tekniklerini doğru kullanıp düzgün makyaj yapmaktır.İşte size nasıl ruj daha kalıcı olurun ipuçları : 
 
Dudak balsamı ile nemlendirin /Önce dudaklarınıza nemlendirici bir dudak balsamı sürerek ilk adımı uygulayın.Çünkü dudaklarınız nemliyken renklendirmek daha kolaydır. 

Baz uygulayın /Dudaklarınızı nemlendirdikten sonra baz uygulayın. Bu şekilde dudaklarınızdaki nem hapsolacağı gibi, pürüzsüz bir görünüm de elde edeceksiniz ve rujunuz da daha uzun süre dudaklarınızda kalacak. 

Hafifçe renklendirin /Artık dudaklarınız renklendirmek için hazır bir hale geldi. Bu aşamada yapacağınız ilk işlem parmağınızla hafifçe dokunarak rujla dudağınıza renk vermek. Bu şekilde daha canlı durması adına renkli bir baz hazırlamış oluyorsunuz. 

Dudak kalemi uygulayın /Eğer koyu renk bir dudak istiyorsanız, bir sonraki işlem dudak kalemi sürmekten geçiyor. Bu sayede dudaklarınızın etrafı daha belirginleşir ve de rujunuzun kalıcılığına destekte bulunur. Rujunuzun rengine yakın bir dudak kalemi kullanabilir ya da daha yoğun bir etki istiyorsanız daha koyu bir ton seçebilirsiniz.  

Boşluğu doldurun /Dudaklarınızı kalemle çerçeveledikten sonra bir fırça yardımıyla rujunuzu sürebilirsiniz. Belirgin dudak kalemi görüntüsünü ortadan kaldırmak için ruju sürerken yumuşak darbelerle kalemi rujla karıştırın.

Kalıcılığı artırın /Rujunuzun kalıcılığını artırmak için tek kat olacak biçimde bir mendil hazırlayın ve ruj sürme işlemi bittikten sonra bu mendili dudağınızın üstüne koyun. Ardından transparan bir pudrayı fırçayla mendilin üstünden dudaklarınıza uygulayın. Pudrayı sürdükten sonra tekrar bir kat daha ruj sürün.
 
 

Hiç yorum yok: