23 Ağustos 2013 Cuma

ÇİNGENE STİLİ !




 
 


 

Çingeneler, dünyanın en renkli halklarından biridir. Müzik ve dans yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Çingeneleri farklı kılan en önemli özelliklerinden biride giysileridir. Özellikle kadın giysilerinde canlı renkler tercih edilir. Giysilerde Çingene pembesi ön plana çıkarken, kırmızı renk Çingeneler için uğurlu sayılır; yeşil renk ise Çingeneliğin göstergesi kabul edilir. 

Çingene deyince akla ilk renklilik, bol fırfır detaylar ve bol etekler geliyor. Elbette ki modern hayata uyarlanarak yeni kolleksiyonlar yaratılmış. Özellikle pembe, kırmızı, yeşil, siyah ve beyaz renk tonları, göz alıcı desenler ve hareketli kesimler kullanılmış. Kombinin ağırlıkta olduğu koleksiyonlarda en dikkat çekici parçaları ise etek ve büstiyerler .  

Uzun çiçekli bir etek, düşük omuzlu göbeği açıkta bırakan bir üst, saça bağlanan bir eşarp, bolca takı, fazlasıyla renk, bir tutam desen ve hazırsınız. Çingenelerin hayatı birçok tasarımcıya ilham kaynağı oldu, günlük giysiler tasarımla buluştu ve yeni bir akım başladı. 

‘Gypsy style’ yani ÇİNGENE STİLİ denen akım birkaç yıldır koleksiyonlarda etkisini hissettiriyor. Uzun yüksek belli eteklerle kombinlenen göbeği açıkta bırakan düşük omuzlu bluzlar bu tarzın en güzel örneklerini oluşturuyor. Çingene stili; bir yanda olabildiğine renkli ve desenli kumaşlar bir yanda siyah danteller ile hareketlenmiş. Aksesuar olarak yalnızca büyük küpelerle tamamlanan bu kıyafetler olabildiğine şık ve kadınsı.
 
Şimdide Çingene stilini günlük hayatımıza nasıl uyarlayabileceğimize; ister düz ister renkli ve desenli yüksek belli uzun eteğinizi, düşük omuzlu üstlerle rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Eğer boyunuz çok uzun değil ise tek ve düz renk giymeye özen göstermelisiniz. Renkleri ve desenleri karıştırmayarak daha uzun görünebilirsiniz. Mantar ya da espadril topuklu ayakkabınız bu kıyafeti tamamlamak için ideal ama sizin gönlünüz yine de düz ayakkabıdan yana ise düz espadriller iyi bir seçim olacaktır. Aksesuar seçimine gelince; uzun birkaç kolyeyi üst üste takabilir ya da sadece büyük halka küpeleri tercih edebilirsiniz. Unutmamanız gereken ikisinden birini seçmeniz gerektiği. Son olarak ister düz renk ister desenli bir eşarbı saçlarınıza bağlayarak tam bir modern zaman çingenesi olabilirsiniz. 

Çingene stili gelinlik modellerinde de kendini gösteriyor. Tül ve dantelin buluştuğu bu modeller gelinliğe hem nostaljik hem farklı bir hava katıyor.

Hiç yorum yok: