10 Ağustos 2013 Cumartesi

YÜZ ŞEKLİNE GÖRE GÖZLÜK SEÇİMİ !


Yazın güneşten korunmanın en kolay yolu güneş gözlüğü takmaktır. Ancak unutmanız gereken en önemli konu; güneş gözlüğü seçerken gözlüğün yüzünüze tam olarak oturduğundan emin olun. Bunun için de yüz şekliniz nasılsa o şekle uygun bir model seçerek en doğru gözlüğü takmalısınız. İşte size yüz şeklinize uygun model seçerken yardımcı olacak birkaç öneri :
 
 
Geniş alın yapısı, geniş kare çene ve belirgin yüz kemikleri olan kare yüz şekline sahip olanlara tavsiye edilen güneş gözlüğü oval ve yuvarlak çerçevelerdir. Kare yüz şekline sahip kişilerde çene kemikleri biraz daha belirgindir.Alın yapısı ve çene kemikleri kare şeklini andırdığı için bu ismi almıştır.Kare yüz şekline sahip kişiler gözlük seçimi yaparken yüz hatlarını daha yumuşak göstemek için oval veya yuvarlak hatlı gözlükler tercih edebilirler
Yüz yapısı orantılı, ince çeneye sahip, belirgin elmacık kemikleri olan oval yüz şekli olanlar epeyce şanslı çünkü hemen her modelde güneş gözlüğünü rahatlıkla kullanabilirler. Oval yüz şekline sahip kişilşer gözlük seçimi yaparken diğerleri kadar zorlanmazlar.Bu yüz şeklinne sahip olan kişliler hemen hemen diğer yüz şekillerinin kullandığı tüm gözlükleri kullanabilirler.Gözlük şeçiminde herhangi kısıtlama yoktuır. Dilediği modeli gönlünce kullanırlar. Aşırı geniş çerçeveli modeller haricinde tüm çeşitler oval yüzlülere yakışır.
Geniş bir alın, yüksek elmacık kemikleri ve uzun çeneye sahip kalp yüz şekli olanlara küçük, yuvarlak çerçeveli güneş gözlükleri en çok yakışan modeller arasındadır. Yüz Hatları kalp şeklinde olan kişiler gözlük seçimi yaparken oval veya çerçevesiz gözlük tiplerinden yana seçim yapabilirler. Yüz yapıları alından çeneye doğru daraldığı için üst bölümleri geniş altlara doğru daralan gözlük seçimi doğru bir karar olacaktır. Çenesi dar yada alnı geçiş olan üçgen yüz şekline sahip olanlara kalın çerçeveli güneş gözlükleri tavsiyeler arasındadır.
Çıkık bir alın, sivrimsi çene ve uzun yüz kemikleri olan kısaca uzun yüz şekline sahip olanlar için geniş çerçeveli güneş gözlükler en ideal seçimdir. Bu yüz şekline sahip kişiler gözlük seçerken biraz daha dikkatli olmalıdırlar.Yüz kısmı uzun olduğundan yüze uzunluk katan gözlüklerden daha ziyade yüzü dolgun gösteren yüze hacim katan gözlük şeçmelidirler. Göz çevrenizi hesaba katın ve daha geniş ve uzun modellere yönelin. Dikkat etmeniz gereken tek husus küçük, dar ve yuvarlak çerçevelerden uzak durmak.
Genel hatları ile çenesi küçük, yanak kısmı dolgun ve orantılı yüz kemiklerine sahip olan yuvarlak yüzlülere köşeli güneş gözlükleri yakışan modeller arasındadır. Yuvarlak yüz hattına sahip olan insanlar gözlük seçimi yaparken çok keskin hatlı olmayan dikdörtgen şeklinde gözlük tercihi yapabilirler. Üstten çerçeveli modelleri rahatlıkla seçebilirler. Küçük ve alta doğru geniş güneş gözlüklerini seçmeleri tavsiye edilmez.
 
 

12 yorum:

Unknown dedi ki...

yazı için teşekkür ederim, bilgilendirici olmuş..

Unknown dedi ki...

Blogumu beğendiğinize çok memnun oldum.Ilginiz için teşekkür ederim.Izleyiciler bölümüne bu siteye katın kısmına mail adresinizi yazarak üye olabilirsiniz .Böylece yazılarımı daha rahat takip edebilir ve sürpriz hediyelerden kazanma şansına da sahip olabilirsiniz.
Sevgililer...

Bir Romantik Gezgin dedi ki...

gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş,elinize sağlık,gerçi ben bugün aldım güneş gözlüğü uzun bir yüze sahibim,orda yazan 3.sıradaki gözlüğe benzer bi gözlük aldım,demekki doğru bir tecih yappmışım teknik olarak :)

Unknown dedi ki...

Yazım ile size faydalı olduğum için çok sevindim. Blogumu beğenerek daha rahat takip edebilmek için bu siteye katılın bölümüne mail adresiniz ile üye olabilirsiniz.
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

İyi günler foto atma şansımız var mi yardimci olursanız tesekkur ederim

Unknown dedi ki...

sevaltasarimevi.blogspot.com mail adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yardımcı olabilirsem çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

Bende tam bu bilgileri arıyordum. Tesekkürler

Unknown dedi ki...

Blogumu beğenmenize çok sevindim.Pek çok farklı konuda değişik fikirlerim ve önerilerim için takipte kalırsanız çok memnun olurum,sevgiler.

Adsız dedi ki...

Yuvarlak yüzlüyüm ama o küçük gözlük beğeniyorum napcam. Benim gözlük takma hakkım yok mu :(

Unknown dedi ki...

Yüz şekliniz yuvarlak olsa bile size uygun küçük bır model bulabilirsiniz. Önemli olan kendinizi iyi hissetmeniz farklı modelleri sitemde paylaşmaya devam edeceğim sevgiler

Unknown dedi ki...

Ben oval kucuk yuzluyum.gozluk alacaksın hep vazgeçmiyor cunku gozluk denedigimde gozlukler buyuk duruyo yuzumde ben kendime uygun gozluk bulamazmıyım

Unknown dedi ki...

Yüz şekliniz ufak ise damla şeklinde camı olan gözlüklerden alabilirsiniz,umarım memnun kalırsınız.