22 Eylül 2013 Pazar

TEN RENGİNE GÖRE KIYAFET SEÇİMİ !


Sarışın mısınız yoksa esmer mi?Şık görünmek için, ten rengi ile kıyafetlerde seçilen renklerin uyumuna dikkat etmek gerekir.  Ayrıca ten renginin yanı sıra saç ve göz rengi de bedeninize uygun renkleri belirlerken dikkate alınması gerekir.  Çünkü seçeceğiniz kıyafet sizi renk olarak ya ortaya çıkartacak yada silinip kaybolmanıza neden olacaktır.Bu nedenle dikkat etmeniz gereken noktaları bir kere daha hatırlatmak istedim.
 
Sizce sarı hangi ten rengine yakışmış?

Sizce siyah hangi ten rengine yakışmış?

Sizce pudra hangi ten rengine yakışmış?
 
 
Sizce kırmızı hangi ten rengine yakılmış?
 
Esmer tenli ve siyah saçlılar hemen tüm renklerde giysileri iyi taşırlar. Biraz dikkat çekmek isteyenlere beyaz ya da kan kırmızısı gibi tenleriyle kontrast renklerden faydalanmaları önerilir. Dikkat edilmesi gereken, lame ve dore renkler gibi ten rengini donuk gösterecek sarımsı tonlardan kaçınmaktır.
Açık tenliler giyim için ideal tonlarını belirlerken saç renkleriyle uyuma özellikle dikkat etmelidirler. Çok açık renklerden ise kaçınılmalıdırlar.
Açık tenli ve sarışınlar pembe renk konusunda en avantajlı olanlardır. Toz pembe, bebek mavisi, eflatun, yeşilin birçok tonu, pastel renkler rahatça kullanılabilir.
Açık tenli ve kızıl saçlılar ise açık yeşil, sarının koyu tonları, açık turuncu, mercan ve gri-mavi tonlarında giyinebilirler. Mercan rengi de açık tenli kızılların iyi taşıdığı tonlardandır.
Buğday tene en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila gelir. Buğday tenli ve sarışınlar pembe ve açık mavi tonlarını mutlaka kullanmalı. Kırmızının koyu tonları ile parlak maviler ise mizacı olduğundan sert, kişiyi fazla ciddi göstereceğinden önerilmez.

 

Hiç yorum yok: