13 Eylül 2013 Cuma

COCO CHANELİN İLKLERİ !-1

 

 







Coco chanelin ilkleri
Chanel'in modası asla geçmeyen kusursuz şıklığının temelinde de bu sadelik yatıyor. 
 
Coco Chanel'in moda anlayışı her zaman konfor üzerine olmuş. Müşterilerinin rahatlığı her zaman ilk planda tutan modacı, asla moda için moda yaratmamış.Alçak topuklu ayakkabılar, ceket altına giyilen kolsuz bluzlar, uzun kayışlı çantalar... Tüm bunlar kadınların konforu göz önüne alınarak tasarlanmıştır. 
Coco Chanel'e kadar kadınlar dar korseler içinde acı çekiyorlardı.O günlerde yaşamadığıma dua ediyorum... Kadın pantolonu tasarlayan ve giyen ilk kişi olan Coco Chanel'in cesareti başlarda çok eleştirilse de, kısa sürede kadınlar arasında pantolon modası hızla yayılmış.
 
Coco, kısa pantolonları pahalı klasik kazaklarla birlikte giyermiş. Gece dışarı çıkarken giymek için tasarladığı geniş pantolonları ise Marlene Dietrich sayesinde çok meşhur olmuş.

Matmazel Coco, görünen diz kapaklarının estetik olmadığını düşündüğü için ideal etek boyunun dizleri örten olduğuna inanıyordu.İş kadınları için düz ve dar etekler tasarladı. İnanılmaz zarif etekler...
Coco Chanel 1926 yılında küçük siyah elbise kavramını hayatımıza soktu. Hem gece hem gündüz kullanılan, hem seksi hem çok yönlü olan, aksesuarlar ile farklı görünümlere bürünen bu elbiseleri kadınlara hediye etti.Yas rengi olarak kabul edilen siyah, Chanel'den sonra klasik şıklığın rengi oldu. 

1920'lerde; bob kesim saçlar, çocuksu bir siluet ve gözlerde ışıltı çok popülerdi. Coco Chanel, bu maskülen giyim tarzını alarak, boncuklarla süslediği şık denizci takımlarını yarattı. 

1925 yılında Coco, ilk yumuşak ceketi tasarladı. Bu yepyeni bir yaklaşım idi. İpekten, kol oyuğu geniş ve dar kollu sunduğu ceketler çok zarif bulundu.  

Coco Chanel aksesuarları çok seviyordu. Takıları üst üste takmak favori görünümüydü. Pahalı mücevherler ile bijuteriyi birleştiriyordu. 

Chanel, ayakkabıda siyah ve beyaz kombinasyonunun ayakları seksi ve küçük gösterdiğine inanıyordu. Meşhur siyah beyaz Chanel ayakkabılar da bu inançtan doğmuştur. 

Omuz askılı çanta en iyisidir çünkü elleri serbest bırakır. Chanel'in klasikler arasına girmiş, zincir saplı kapitone omuz çantası hala en çok satan çanta modellerinden biridir. Modası asla geçmeyecek... 

Parfüm kullanmayan bir kadının geleceği yoktur diyecek kadar parfüme önem veren Coco Chanel, 1922 yılında kadınların ve erkeklerin deli olduğu meşhur Chanel No5'i yarattı. Bu parfüm, o günden bu yana hala en çok satanlar arasında...

 


Hiç yorum yok: