26 Eylül 2013 Perşembe

BARBİE'YE SİHİRLİ DOKUNUŞ-1 !


Barbie (ilk piyasaya çıkış; 1959) 1990'lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satmış kız çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı, perdeye, çarşafa, terliğe, çamaşıra, parfüme ve akla gelebilecek her türlü ürüne imza atmış bir marka. Ve aslında Barbie'nin tam adı da Barbara Millicent Roberts'tır .1950'lerin başında Barbie bebeğin yaratıcısı, bu bebeği ABD'li işkadını Ruth Handler'ın kızı Barbara 'dan esinlenilmiş. Barbara'nın annesi Ruth, kızının ve arkadaşlarının yetişkin kadın bebekleriyle oynamayı normal bebeklerden daha fazla sevdiklerini farketmiş. Ruth Handler, gerçeğe çok yakın üç boyutlu bir bebek yapmaya karar vermiş. 
Konuyu oyuncak şirketine ileten Ruth'un teklifi, ciddiye alınmamış. Bunun üzerine Ruth, Almanya'ya gitmiş ve orada satılan "Lilli" adlı bebeklerden almış. Ona bir yetişkine benzeyen bir bebek yapmış.Hatta giysilerini tasarlaması için profesyonel bir terzi bile tutmuş. Bebeği ellerinde gören oyuncak firması yöneticileri daha fazla direnememişler ve Ruth'un kızından ismini alan ilk Barbie bebekleri 1959'da piyasaya çıkartmışlar. 
Bu gün ise Barbie bebekler moda tasarımcılarının  desteği ile yenileniyor. Barbieye  moda dünyasında çantaları ile ünlü Coachtan moda desteği geliyor.Ve Barbie  bu kez bambaşka bir kıyafetle çocuklar için hazırlanıyor. Buradaki en önemli fark Barbienin çantasının  bile orijinal deriden yapılarak ,sadece dünyada 13 bin adet üretilmiş olması. Bence bu yepyeni Barbie için çocuklar ve hep çocuk kalacak bayanlar acele etsin, yoksa hızla tükeneceğe benziyor.

Hiç yorum yok: