24 Eylül 2013 Salı

SONBAHARDA SAÇ BAKIMI !

 
Yazın güneşten ve denizden yıpranan saçlarınıza sonbaharla birlikte bakım yapmanın da vakti geldi demektir.Çünkü güneş saçların nemini alıyor,kurutuyor ve saç uçları kolaylıkla kırılır hale geliyor.Bu nedenle yazın mutlaka çapka kullanın ve havuzda saçlarınızı pek suya sokmamaya dikkat edin.Klor saçın rengini bozuyor.Deniz ise tam tersi içindeki organik minerallerle saça çok iyi geliyor.
 
 
Öncelikle sonbahara girdiğimiz şu günlerde ilk iş saçınızdaki kırıklar aldırmak olsun.Böylece daha sağlıklı saçlarla sonbaharı karşılamış olursunuz.

 
Saçlarınız için bir bakım kürü uygulayın.Saçdiplerine masaj yaparak uygulayacağınız bu bakım evde hazırlayacağınız  bir karışımda olabilir ,aktarlardan alarak kullanacağınız bitkisel bir kür de olabilir illa çok pahalı bir ürün almanıza gerek yok.

 
  Kür sonrası saçınızı çok iyi durulayın.Ve bu kürü haftada bir uygulayın.
 
Saçlarınızı kuruttuktan sonra şekil vererek gür ve bakımlı saçlara kavuşacaksınız. Unutmayın saçlar bir kadının en önemli aksesuarı .O nedenle çok iyi bakmalıyız.

 
Sonbahara girerken unutmamanız gereken bir kaç noktada;iyi ve dengeli beslenmedir.Özellikle A,C ve E vitaminleri yönünden zengin besinler tüketin.Çünkü yenilen taze sebze ve meyvelerde mevcut olan folik asit saçlarınıza çok iyi gelecektir.Ancak bu şeklide güçlü ve canlı saçlara kavuşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: