23 Eylül 2013 Pazartesi

EVİNİZ İÇİN UFAK ÖNERİLER !


 
 



 
 


Evinizin sadece sizi mutlu etmesi gerekiyor. Dolayısı ile kurallara sıkışıp kalmayın. Evde çok  yemek yemiyorsanız, o zaman o kocaman yemek masasına ihtiyacınız yok. Daha küçük ve pratik bir masa işinizi görecektir. Tercihinizi yuvarlak olandan yana kullanırsanız yerde kaplamaz.
Duvarlarınıza kullanacağınız renkler evinizin bütün havasını değiştirecektir. Eviniz az ışık alıyorsa veya odanız küçükse açık renkler ve aynalar tercih ederek daha aydınlık ve büyük görünen bir eve sahip olabilirsiniz. Farklı bir tarz istiyorsanız, bir duvarınızı parlak taşlarla veya yapıştırmalarla süsleyebilirsiniz. Ya da sadece bir duvarı farklı bir renge boyatarak bir odak noktası oluşturabilirsiniz.
Eviniz istediğinizden küçükse zeminlerinizde koyu parke ve taş döşemelerini tercih etmeyin. Mümkünse tüm mekanlarda açık renk ve aynı malzemeyi devam ettirin.Bu eviniz daha aydınlık ve büyük gösterecektir. Eğer döşemeniz koyu renkse ve değiştirme imkanınız yoksa o zaman halılarınızı açık renklerde seçiniz.
Perdeleriniz dekorasyonunuzu tamamlayan öğelerdir. Eğer minimal veya tek renk bir dekorasyon uygulayacaksanız, perdeleri renk katmak için kullanabilirsiniz. Çok abartılı veya göz çarpan perdeler kullanmak hem gözü yorar hem de bir süre sonra sıkılabilirsiniz. Bunun yerine düz ve sade perdeler kullanmanız yorucu bir görüntü elde etmenizi engelleyecektir.
Mevcut mobilyalarınızın kumaş ve cilalarını değiştirerek farklı bir hava yaratabilirsiniz. Kanepe ve koltuklarınıza kumaş seçerken, sadece biri için desenli veya renkli kumaşı tercih edin. Örneğin kanepeniz düz renk ise ikili berjer takımı çiçekli kumaşta ve canlı renkte bir kumaşla kaplatabilirsiniz. Böylece oluşan zıtlık da daha hoş bir görüntü oluşturacaktır.
Aksesuarlarınızı özenle seçin. Eviniz için belirlediğiniz tarz dışında olanları ayırın. Demode çerçeveler, eski yüzlü kuru çiçek aranjmanları atın. En az bir tane canlı, uzun boylu, yeşil bir bitkiniz olsun. Nasıl sizin kendinizle bütünleştirdiğiniz bir parfümünüz varsa, evinizin de bir kokuya ihtiyacı var. İçeri girdiğinizde sizi ferahlatacak güzel bir koku evinizi bahar havası dolduracak ve sizi de her sabah daha canlı bir güne merhaba diyerek uyanmanızı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok: