13 Eylül 2013 Cuma

HARİKA CİLT İÇİN HARİKA BESİNLER !

 
 








Harika besinlerle cildinizi daha canlı ve parlak tutabilirsiniz. Pancar, nar, rezene, nane, su gibi doğanın bizlere verdiği bu besinlerle cilt bakımını yapabilirsiniz.
Pancar/Aslında mutfaklarımızda daha sık yer alması gereken bir besindir.Oysa pancar toksinleri temizler, karaciğeri temizler. Pancar potasyum, demir, magnezyum, fosfor, lif ve A,B,C vitaminleri içerir.
Nar/Tüm yıl boyunca rahatlıkla bulunabilen nar, serbest radikalleri önler ve kanı temizler. Nar aynı zamanda bağışıklık sistemini geliştiren bir antioksidandır, kolesterolü düşürür ve kan dolaşımını arttırır.
Rezene/Bu bitki iki güçlü özelliğe sahiptir. Birincisi antioksidan özelliği vardır ve detoks yapmaya yardımcı olur. İkincisi ciltte ve vücuttaki kan dolaşımını arttırır. Cildi nemli tutar.
Nane/Stresi azaltan ve solunum rahatsızlıklarında iyileştirici özelliği bulunur.Aynı zamanda cildi yatıştırır ve ciltteki sorunları iyileştirici özelliği sayesinde, alternatif tıpta sıkça kullanılır.
Su/Vücudunuzun en büyük kaynağı sudur. Su, bütün besinler arasında insana en çok gerekli  olan besindir.Tüm vücudun çalışması ve yararsız şeylerin vücuttan atılabilmesi için su gerekir.
Süt/Besleyici vitamin ve mineraller için süt içmek önemlidir. Laktik asit ve enzimler, cildin gelişmesini sağlar.
Kırmızı üzüm/Anti-inflamatuar özellikleri vardır ve sağlıklı bir cilt için kanı temizler, ayrıca antioksidan açısından zengindir.
Ceviz/Selenyum ve çinko içeriğiyle cilt üzerinde akneyle mücadele etmeyi kolaylaştırır.

 

Hiç yorum yok: