2 Eylül 2013 Pazartesi

DOĞAL PEELİNG YOLLARI !

 





Cilt bakımı önemli. Cildimiz En Önemli Giysimiz ise ,o zaman ona iyi bakmalıyız. Mevsim geçişlerinde özellikle daha çok dikkat edip kişisel bakımımıza özen göstermeliyiz. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde yazın güneş etkisi ile bronzlaşan derimizi temizlemek için doğal yöntemleri kullanmak en güzeli. Ben de düzenli olarak hamama gidip cildime bu bakımı yapanlardanım. Size tavsiye edebileceğim temel bakım yöntemlerinden birkaçını anlatmak istedim. Bu sayede derinizin  bu uygulamalardan sonra nefes aldığını düşünecek ve kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz.
Buhar banyosu: vücut toksinlerinden arınmanın en basit yoludur. Bu yolla cildin gözenekleri açılır, milyonlarca ter bezesi salgılama yapmaya başlar, vücut ürettiği atıkları dışarı atar. Ter, neredeyse idrarla aynı elementleri içerir ve bu yüzden de cilt bazen üçüncü böbrek olarak adlandırılır. Terleme yoluyla vücut atıklarının %30’a kadar varan miktarı vücuttan uzaklaştırılır.
Kese: Türk Hamam geleneğinde ilk aşamayı oluşturan “Kese” iyi bir terlemeden sonra temizlenmek ve arınmak için kullanılır. Kese, derinin gözeneklerindeki bakteri, zararlı ve atık maddeleri çıkarır ve tıkanmış gözenekleri açar, pürüzleri giderir. Beden örtüsünü derinlemesine temizler. Cildin ölü tabakasını temizler ve toksik hücrelerden arındırır ve üst tabakanın yeniden yapılanmasını sağlar. Kese sadece bedenimizi temizlemek ve güzelleştirmekle kalmaz, vücudu bir bütün olarak daha sağlıklı kılar.  
Japonyada yapılan bir araştırma sonucu; kese masajı ile vücuttaki kan akışının düzenlendiği görülmüştür. Böylece düzenli kan akışı aynı zamanda vücuttaki ısı termolojisinin daha çabuk tepki gösterip hava koşullarına daha kısa zamanda adapte olmasını sağlamaktadır. 
Köpük Banyosu: İyi ve sağlıklı bir keseden sonra, kesenin faydalı etkilerini tamamlamak ve vücudun daha iyi temizlenmesini sağlamak için yapılır. Geleneksel Türk Hamam usulü ile tüm vücut kaplanacak şekilde köpük yapılır.
 
Lif Masajı: Köpük banyosunun devamında yapılır. Doğal lif masajı ile sadece deri temizliği değil, özellikle deri, deri altı yağ dokusu ve selülit dokunun hareketliliği sağlanır ve artan kan dolaşımıyla birlikte toksinlerin vücuttan atılımı hızlanır.

Hiç yorum yok: