20 Temmuz 2013 Cumartesi

YILDIZLARIN BURÇLARA ETKİSİ !

KOÇ: Mars: Cazibe, Savaş temsilcisi /BOĞA: Venüs: Güzellik, Sevgi, ve Güzel Sanatlar temsilcisi /İKİZLER: Merkür: Zeka, Hareket temsilcisi /YENGEÇ: Ay: Hislerin temsilcisi /ASLAN: Güneş: Üstün gücün temsilcisi /BAŞAK: Merkür: Zeka, Hareket temsilcisi /TERAZİ: Venüs: Güzellik, Sevgi, ve Güzel Sanatlar temsilcisi /AKREP: Pluton: Yeni Şartlar temsilcisi /YAY: Jüpiter: Neşe, Zenginlik temsilcisi /OĞLAK: Satürn: Disiplin temsilcisi /KOVA: Üranüs: Değişiklik, Ani Başlangıç ve Sonuçlar temsilcisi /BALIK: Neptün: Hayallerin temsilcisi
 
Güneş/  Güneş dünyadan gözüken en parlak yıldızdır. Güneş dünyaya hayat veren güç olduğu için astrolojide yaratıcı olarak yorumlanır. Gezegen sistemimizin kalbi sayılan Güneş, vücudumuzda kalbi ve omuriliği yönetir. Astrolojide Güneş Aslan burcunun yöneticisidir. Güneş "erkek" bir yıldız sayılır, babalık ve otorite kavramlarını kendisinde toplar. Babanızı, erkek patronunuzu, önemli erkek müşterilerinizi, hayatınızda önem taşıyan erkekleri, şu anki erkek arkadaşınızı ve erkek çocuğunuzu temsil eder.Güneş kendi bireyselliğinizi nasıl ifade ettiğinizi, egonuzun enerjisini nasıl açığa çıkardığını söyler.
Merkür /Merkür, Astrolojide haberleşmeyi temsil eder. Her türlü konuşma, yazı, yolculuk bu gezegenin yönetimindedir. Sürekli olarak yeni bilgiler edinen, son derece hızlı ve her duruma kolay adapte olabilen bir gezegendir. Merkür mantık, anlayış ve görüşü temsil eder. Vücutta Merkür, sinir sistemini, akciğerleri ve tiroid bezini yönetir. Her çeşit bilgi, öğrenme ve ulaşım merkür tarafından idare edildiği için Merkür'ün geri gittiği zamanlarda iletişimde aksaklıklar meydana gelir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu gezegen konuşmayı ve fikirlerin nasıl ifade edildiğini yönetir. Merkür ters açılar aldığı zaman diğerleri fikirlerinize karşı çıkabilir ya da çok fazla konuşabilirsiniz. Merkür aynı zamanda yakın akrabaları, haritaları, mektupları, postayı, seyahati, planları, randevuları, yolu temsil eder. Merkür, İkizler ve Başak burçlarını yönetir.
Mars /Mars eski Romalıların savaş tanrısıydı. Eski astrologlar bu gezegenin şiddet ve ani öfkeyi temsil ettiğini düşünürlerdi. Günümüzde astrologlar, Mars'ın yıldız haritasında daha çok atılganlık ve enerji derecesini gösterdiğini kabul etmektedirler. Mars erkeksi bir gezegendir ve saldırgan, güçlü, girişimci, enerjik, cesur, yarışçı, cüretkar, ateşli özellikler verir. Her tür ihtiras, sağlık, ve liderlik yeteğini belirtir. Mars vücutta cinsel salgı bezlerini, kasları, idrar yollarını, üretim organlarını ve böbrek üstü bezleri yönetir. Dayanıklılık ve kararlılık isteyen herhangi bir olayda Mars'ın diğer gezegenlerle uyum içinde olması gerekir.  Astrolojide Mars Koç burcunun yöneticisidir. Aynı zamanda Akrep burcunun da ikinci yöneticisidir .
Satürn / Satürn'ün genel etkisi Jüpiter'in bolluk ve neşe etkisinin tersidir. Kısıtlamalara, hayal kırıklıklarına neden olan ve genellikle daha fazla sorumluluklar yükleyerek insanı disiplinli olmaya zorlayan soğuk bir gezegendir. Satürn, düşünce, konsantrasyon, süreklilik, somut ödüller, sebat, hırs ve verimlilik gezegenidir. Bu görev duygusu ile dolu gezegen tedbirli olmayı, zorlukları, gecikmeleri, kısıtlamaları, kuralları, sorumluluk duygusunu, otoriteyi ve disiplini yönetir. Zor ve acı yoldan da olsa olayların üstesinden gelmemizi sağlar,sabırlı ve fedakar olmayı öğretir.Satürn vücutta cilt, kemikler ve safra kesesini yönetir. Astrolojide Satürn, Oğlak burcunun yöneticisidir.
Neptün /Neptün sınırları aşmayı ve engelleri yıkmayı temsil eder. Ama bu yıkma daha çok düşünce şeklinde ortaya çıkar. En güzel müziği, şiiri, edebiyatı, biçim ve seçkin beğenileri yaratan sanatçıların ilham perisidir. Rüyaların, bilinçaltının, hayallerin, yanılgıların, fantezilerin, sihirli ve büyüleyici her şeyin yöneticisidir. Çok şefkatli ve merhametli olan Neptün başkaları için kendini feda eder. Başkalarının acılarına ortak olma, fedakarlık, vericilik gibi özellikler getirir. Neptün bizim de duyarlı olmamızı sağlayarak sanatçı ve yaratıcı yönümüzü ortaya çıkarır .Bütün sanatların yani fotoğrafçılık, film, bale, dans, müzik, resim ve şiirin yöneticisidir. Neptün vücutta lenf bezlerini, hipofiz bezini yönetir. Ayrıca uykuyu temsil eden de Neptün'dür. Astrolojide Neptün Balık burcunun yöneticisidir.
Venüs /Venüs ya da diğer adıyla Afrodit, çekicilik, tutku, istek ve sonsuz aşk tanrıçasıdır. İnsanlığın ilk çağlarında Venüs, gençliği, dişiliği ve güzelliği simgelerdi. Venüs duyguları, aşk hayatını, şehveti yönetir. Efsanevi dişi gezegen Venüs aynı zamanda güzelliği, modayı, güzel sanatları temsil eder ve hayatımızı güzel şeylerle doldurur. Venüs Boğa ve Terazi burcunun yöneticisidir.
Jüpiter /Astlojide bu gezegen en büyük yardımcı, en fazla iyilik eden güç sayılır. Dokunduğu herşeye bolluk veren Jüpiter şans gezegenidir. Yıldız haritasında geçtiği evlere bolluk verir. Jüpiter varlık, zenginlik, ve maddesel kazançları yönetir. Ayrıca görüş, iyimserlik, inanç, sadakat, adalet, güven ve akıl getirir. Jüpiter kafanın ve işlerin gelişmesini gösterir. Onun için din, felsefe gibi konularla ticaret, ekonomi gibi konular Jüpiter'e bağlıdır.Jüpiter, vücutta karaciğeri ve hipofiz bezini yönetir. Astrolojik olarak Yay burcunun yöneticisidir.
Uranüs /Uranüs sürprizler ve beklenmedik olaylar gezegenidir. Geleceği, yeni teknolojiyi, internet ve sanal ortamı temsil eder. Yenilikçi, önceden bilinmeyen, sürpriz dolu, deneyci ve geleceğe dönük şeylerin gezegenidir. Uranüs toplumların, uygarlıkların, kurumların düzenlerini sarsıp yeni düzenlere başlamalarına neden olur. Uranüs duygusal değildir, objektiftir. Yıldız haritalarında güçlü bir Uranüs etkisi ile doğanlar çağlarının ilerisinde düşünce yapısına sahip olurlar. Bu kişiler eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çevre konularında çok duyarlıdırlar. Vücutta ise kan dolaşımını, kanı, beyni yönetir. Astrolojide Kova burcunun yöneticisidir.
Pluto /Pluto bilinmeyeni, yani ölüm ve ölümden sonraki hayatı temsil eder. Yeniden doğuşun, dönüşümün, başkalaşımın, başlangıç ve bitişin gezegenidir. Pluto psikolojik bakımdan bilinçaltını gösterir. Saplantıları, tabuları, alışkanlıkları, krizleri, yaşam ve ölüm gibi temel konuları yönetir.Pluto gizli kalmış, görülmeyen, saklanan şeylerinde yöneticisidir. Vücutta üretim sistemi, idrar yolları ve mesaneyi temsil eder. Astrolojik olarak Pluto Akrep burcunun yöneticisidir.
Ay /Ay, dünyamızın bir uydusudur ve vücudumuzun büyük kısmı da sudur ve dolayısıyla Ay bizi doğrudan doğruya etkilemektedir. Ay sizin iç karakterinizi, gizli kalmış yönlerinizi, sadece sizi çok yakından tanıyanların bildiği kişilik özelliklerini temsil eder. Ay genel olarak duyguları temsil eder. Aynı zamanda özel hayatınızı, ev ortamınızı yönetir, dişidir; annenizi ve hayatınızda önem taşıyan kadın karakterleri yönetir. Karınız, kız arkadaşınız, kadın patronunuz, eski karınız, büyük anneniz ve kızınızın yöneticisidir. Güneş sizin geleceğinizi temsil ederken Ay ise geçmişinizi temsil eder. Ay sizin köklerinizi, duygusal gelişmelerinizi, temelinizi yönetir. Astrolojide Ay, Yengeç burcunu yönetir. Bu burç annelik duygusunu simgeler. Vücutta da Ay göğüsle, mide ve sindirim sistemi ile ilgilidir.

Hiç yorum yok: