4 Temmuz 2013 Perşembe

GÜNEŞ YANIKLARINA DİKKAT !



 

 


 
 


Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte güneş yüzünü göstermeye başladı.İlk denize girildiği gün güneş yanığı ile cildiniz kızarmış olabilir. Akşamları sırt üstü uyumakta zorluk çekebilirsiniz. Cildinizde geceleyin kaşıntı olabilir. Aloe Vera jeli,taze salatalık suyu,elma sirkesi,zeytinyağı gibi ürünler cildiniz rahatlatabilir.Ayrıca tıbbi olarak tedavi yöntemlerinden Bepantol losyon ve Bepanten krem gibi çözümler kaşıntınızı hafifletir.Ancak yanık boyutundaysa Silverdin yanık kremini öneririm.Ayrıca genel olarak güneşin zararlı ışınlarından korunmak için:
*Güneşin çok yoğun olduğu 3/2’sinin yeryüzüne indiği sabah 10 ile öğleden sonra 15’arası güneşe maruz kalmamamız gerekiyor.
*Giysilerimize dikkat etmemiz gerekiyor ;sıkı dokunuşlu açık renkli elbiseler giymemiz gerekiyor .Koyu renkli elbiselerle güneşe çıktığımızda güneş ışınları toplanıyor aşırı ısıya maruz kalabiliyoruz ancak açık renkli elbiseler giydiğimizde güneş ışınları bu açık renkli elbiselerden direk yansıyabiliyor .
*Güneş ışınlarının yüze ve göze direkt vurmasını engelleyen  büyük kenarlı şapkalar kullanabiliriz. Ayrıca güneş gözlüğü kullanarak da cildimizi ve gözlerimizi güneşten koruyabiliriz.
* Güneşten korunmada ayrıca güneşten koruyucu kremler de kullanabiliriz. Cildimize uygun faktörlü, cildimizin yapısına uygun ürünler seçerek cildimizi güneşten koruyabiliriz eğer cildimiz aşırı yağlı veya kuru ise  buna uygun güneş kremi kullanabiliriz.  
* Güneşten bir takım gıdaları tüketerek de kendimizi koruyabiliriz örn: meyveler, karpuz, yeşil çay, balık gibi bir takım gıdalar içinde bulunduğu antioksidan maddeler  ile bizi güneşten koruyabilirler.

Hiç yorum yok: