*Mısırları haşlarken daha lezzetli
olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da
yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.
*Balın saf olup olmadığını anlamak için,
baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya
nişasta var demektir.
*Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız;
suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri
atın.
*Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu
çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Kokunun
gittiğini göreceksiniz.
*Etlerinizi kızartmadan önce muhakkak
tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Etleri sürekli
çevirmeyin ki kurumasın.
*Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak
için bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın. Yumurta kabın
dibinde yatay halde duruyorsa tazedir suyun üzerinde ise bayattır.
*Balığı dondurucuya kaldırmadan önce
limon sıkın. Çözüldüğünde oluşan kokunun etkisi çok azalmış olur.
*Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız
eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile
et daha yumuşak ve lezzetli olur.
*Fırınınıza sinmiş kötü kokular için;
fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı
birkaç dakika için ısıtın, sonra soğutun.
*Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk
bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip
buzlukta saklamaktır.
*Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta
saklamayın. Tadı acılaşır ve sulanır.
*Kaşar peynirinin küflenmemesi için;
önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.
*Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş
çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. sonucunda hem
lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.
*Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin
ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.
*Fırında patates yapmadan önce 10-15
dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.
*Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın
ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar
daha lezzetli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder