21 Temmuz 2013 Pazar

EVİNİZDE AYNA ETKİSİ !




 


 








 

 


 

Aynalar evinizi aydınlatan dekoratif pencerelerdir. Işığı, renkleri ve manzarayı yansıtıp duvarlara vurgu yaparak konuldukları mekanda özel efektler yaratırlar. İyi yerleştirilmiş ve doğru asılmış bir ayna koyduğunuz odaya güzellik katar. İster oda olsun, ister salon her neresi olursa olsun konulan mekanı olduğundan daha geniş gösterir ve  mekanın dekorasyonunu da zenginleştirmiş olur. Yalnız dikkat etmeniz gereken önemli nokta: asmayı düşündüğünüz aynanın salona ya da odaya ve duvara uygun ölçülerde olduğundan emin olmalısınız. Yani aynanın duvarı çok kaplamaması ya da duvarda kaybolmaması gerekir.
*Ayna çerçevesinin mutlaka değerli ve antika bir parça olması gerekmez. Kimi zaman aynanın kendisi odada bir odak noktası oluşturur.
*Aynanızın  nereye baktığı da önemli. Bir deniz manzarasını yansıtan büyük bir aynanın çerçevesi haliyle çok da göze batmayacaktır.
*Aynanızı asarken nasıl bir yansıması olacağını kontrol edin. Dolap sırtı ya da duvar kenarı gibi görüntüyü kesecek engeller olmaması gerekir. Bunlara dikkat ederseniz ayna sayesinde odanızın daha geniş algılanması mümkün olur.
*Asmadan duvara dayayacağınız boy aynalarıyla salonda dramatik bir etki yaratabilirsiniz. Çerçeveli bir boy aynası yatak odasında, salonda hatta koridor sonunda bile kullanılabilir.
*Ayna kullandığınız mekanlarda zemin kaplamalarında geometrik desenler tercih ederseniz yansımalarla dekoratif etkiyi pekiştirmiş olursunuz.
*Aynaları yekpare kullanmak yerine küçük parçalar halinde yan yana getirmek ortama dinamizm kazandırır.
*Aynalara birer tablo muamelesi yaparak görenlerin de bu şekilde algılayacağı bir tasarım da yapabilirsiniz bu da hiç fena durmayacaktır.

Hiç yorum yok: