19 Temmuz 2013 Cuma

REPLUM MODASI !


 
PEPLUM NEDİR ,KİMLER GİYEBİLİR?
Peplum aslında ceketin bel kısmına bağlı kısa bir etek parçası görünümüne verilen addır. Şimdilerde ise daha çok elbise ve eteklerin bel kısmına monte edilmiş ek bir etek parçası şeklinde kullanılıyor.
Peplum aslında 19. yüzyılda doğdu. Ama 1940'larda çok popüler oldu. 1960'ların sonunda replum stili kayboldu. Ama çeşitli şekillerle 1980'li yıllarda geri geldi! 1940’lı yıllarda ön plana çıkan ve kadının gösterişsiz ancak seksi ve feminen duruşunun simgesi haline gelen replumun yüzyıldan bu yana var olduğunu düşünürsek artık “klasik”bir stil olmuş diyebiliriz.







Şimdilerde ise en zirve zamanını yaşayan replum genellikle kalem eteklerde, ceketlerde, abiye kıyafetlerinde ve hatta gelinliklerde bile kullanılıyor. Bugün Thierry Mugler, Dolce Gabbana, Givenchy, Marc Jacobs ve daha birçok tasarımcı tarafından gece elbiselerinde hatta gelinliklerde  bile bugün Peplum kullanılıyor.
Peplum kullanırken şunlara dikkat etmeliyiz; Peplum dikkati bel bölgesine ve üst bacaklara çeker. biraz bile baseniniz varsa sizi olduğunuzdan daha kalın gösterecektir.Fakat beliniz ince ise rahatlıkla peplumun altına basenlerinizi saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: