30 Temmuz 2013 Salı

SICAKTA MAKYAJ NASIL YAPILIR?





Yaz sıcaklarında akan göz kaleminizden, topaklanan farınızdan, parlayan cildinizden şikayetçiyseniz; üzülmeyin her sorunun bir çözümü var! 
 
Uzun süre dayanan makyajın sırrı makyaj yapmadan önce uyguladığınız bazdır! Bazınız ne kadar iyiyse makyajınız da o kadar iyi görünür. Yağ içermeyen, hafif yapıdaki makyaj bazınız yaz sıcağında akan, parça parça gözüken, fondöten ve far görüntüsünden sizi koruyacaktır. 
 
Terlediğinizde birbirinin içine geçen toz farlar, günün sonunda pek de iç açıcı durmaz. Krem göz farları ise gözünüzün üzerinde daha sabit duracaktır.  
 
Göz kaleminizin ya da eyeliner’ınızın sürdükten kısa bir süre sonra bozulmaması için krem eyelinerları kullanabilirsiniz. Akma ve bulaşma yapmıyorlar .
 
Yaz makyajını az sürmeyi tercih etseniz bile, yazın allıklardan vazgeçmeyiz.Ama unutmayın krem allıklar toz allıklara oranla daha az dağıldıkları için yaz makyajına çok uygunlar. 
 
Suya dayanıklı maskaralar, yazın makyaj çantanızda mutlaka olmalı. 
 
Parlamayı engellemek ve makyajınızı sabitlemek için transparan pudra kullanabilirsiniz. Makyajınızı yaptıktan sonra büyük bir fırça yardımıyla özellikle T-bölgenize transparan pudra uygulayın. Renksiz olduklarından terlemeyle birlikte topaklanıp, öbek öbek renk farklılıkları yaratmadıklarını göreceksiniz. 
 
Yazın kullanmak için uygun olmayan kapatıcılar, sıcağın etkisiyle kısa bir süre hiç sürmemişsiniz gibi yok olabilir. Bu yüzden yazın kullanmanız için yoğun, kremsi yapıdaki kapatıcıları kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: