31 Temmuz 2013 Çarşamba

ANVELOP ELBİSENİN MUCİDİ !










Kruvaze Elbise özellikle çalışan kadınların en sevdiği model olarak moda dünyasında çoktan bir klasik haline geldi.Ünlü modacı Diane von Furstenberg, kruvaze (ön parçaları birbiri üzerine gelen) elbisenin mucidi olarak da tanınıyor. Fürstenberg’in 1972 yılında “Kadın gibi hissedin, elbise giyin,” sloganıyla piyasaya çıkardığı pamuklu jarse elbiseler, bugün modadaki en önemli kadın özgürlük hareketlerinden biri olarak tanımlanıyor. Elbiselerini ‘dişi’ olarak tarif eden Diane von Furstenberg’in sıkı takipçileri arasında Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Sienna Miller, Blake Lively, Beyonce ve Heidi Klum yer alıyor.  

Diane, tasarladığı kıyafetleri giyenleri; “DVF giyenler, kadınlıklarıyla gurur duyan kişiler. İster iş, ister aile yaşantısı olsun; kendini dünyasına adamış kadınlar. Cesur ve hareketli hayatı olan kadınlar” diye tanımlıyor. Bu sezon onlara hayvan desenli, grafik floral desenli elbiselerle bele oturan ceketler sunuyor. “Tavır her şeydir” diyor ve kadınsılığın formülünü veriyor o kadınlara. 

Anvelop kraliçesi Diane Von Furstenberg, bu elbiseyi tasarlayışının 40 yılı  için bir tasarım arşivi açtı.Eski desenlerini kullandığı, yeni parçaların tanıtımını videoyla destekleyen tasarımcı, mayolar, aksesuarlar ve iPad kılıflarından oluşan koleksiyonunu 70'ler desenleriyle sunuyor.
 
 
 

Hiç yorum yok: