29 Temmuz 2013 Pazartesi

ŞORT GİYME REHBERİ !






Yazın en rahat kıyafet şortlar. Ancak herkes manken ölçülerinde olmadığı için şort giyerken bazen sıkıntı çekeriz. Fakat üzülmeye hiç gerek yok. O halde yapmamız gereken şey vücut tipimiz neye uygun ise o tarz bir şort seçerek giyinmektir. İşte size vücut tiplerine göre giyinme rehberi buna bakarak istediğiniz şortu seçebilir ve bütün yaz rahat rahat şort giyebilirsiniz.

Geniş kalçalar: Kıvrımlı bir kalçanın size çok hoş bir görünüm kazandıracaktır ancak kalçalarınız orantısız bir genişlikteyse , yapmanız gereken vücudunuzun alt bölümünün vücudunuzun üst bölümü ile uyumlu görünmesini sağlamalısınız.Bunu yaparken de koyu renkli şortlar tercih etmelisiniz. 

Kalın üst bacak: Üst bacaklarınız kalınsa dikkat edeceğiniz ilk kural kısa şortlardan uzak durmanız! Dizinizin hemen üzerinde biten şortlarla üst bacaklarınızın kalınlığını dengeleyebilirsiniz. Ayrıca dikey çizgili şort modelleri bacaklarınızın daha ince görünmesine yardımcı olur. 

Kıvrımsız bir vücut: Vücut hatlarınız pek belirgin değil ve kıvrımlı bir görünüm elde etmek istiyorsanız, pileli şort modellerini tercih etmelisiniz. Böylelikle daha kıvrımlı bir görünüm elde etmeniz mümkün. Bu tür şortlarda beliniz ince ve kalçanız daha kıvrımlı durur.  

Uzun boy: Uzun bacaklı kadınlar genellikle şort giyerken zorlanırlar. Çünkü bayak boylarını kapatmak zorundadırlar. Ancak kısa boylu şortları tercih ederse, ister istemez ilgiyi bacaklarına çekmiş olurlar. Baldırla diz arasında, normal boylarda bir şort bacak boyunuzu dengeleyecektir.  

Kısa boy ya da kısa bacak boyu: Boyunuz kısaysa, yüksek bel kısa şortları tercih edebilirsiniz. Hem sizin hem de bacaklarınızın daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Diz altı şortları ise kesinlikle tercih etmemelisiniz. Sizi olduğunuzdan daha kısa gösterir!

Hiç yorum yok: