9 Ekim 2013 Çarşamba

YENİ TREND: AT FİGÜRLERİ !





 
 
 

 
 



At; Türk, Moğol ve Altay halk kültüründe, halk inancında ve mitolojilerinde kutlu bir hayvan olarak adlandırılır. Atın rüzgardan yaratıldığına inanılır. Böylece rüzgarın gücü ve hızı ata geçmiştir. Ev yapılırken en büyük direğe veya çadırın orta direğine at kanı veya at sütü sürülür. Dağ, orman ve ateş ruhlarına dua edilirken kırmızı at yelesi kullanılır.  

Atların bulunduğu her ülkede at nalı da uğurlu olarak kabul edilir. Bu nedenle, her çağda, her ülkede batıl inançların içinde en yaygın ve güçlüsü olmuştur. Demir yeryüzünde keşfedildiği zaman insanlar onun Tanrılar tarafından, büyücüler ve şeytana karşı gönderilmiş bir güç olduğuna inanırlardı. Ayrıca eski çağlarda ‘U’ şeklinin de özel bir anlamı vardı. Ay’ın hilal konumuna benzer şekliyle bolluğu, iyi talihi ve koruyucu gücü temsil ediyordu.Bu nedenle at nalı kapıya gelişigüzel asılmaz. Kapının tam üzerinde ve uçları yukarı bakacak şekilde olmalıdır ki iyi şans uçlarından aşağı süzülüp gitmesin. 

 Yeni sezonda sık sık görmeye başlayacağımız at figürleri de tasarımcılar tarafından yeniden tasarlanıyor ve her türden kıyafette konuluyor. İster elbise ister bir aksesuar olsun fark etmez bu kış hemen her yerde bu figüre rastlayacağız. Atların gücü ve rüzgarda uçuşan yeleleri bize de uğur getirip bundan sonra at nalları ile bolluk ve iyiliği yanımızda hissedeceğiz.

Hiç yorum yok: