3 Ekim 2013 Perşembe

SALON DEKORASYONLARI !

 
 

 
 



 








L şeklindeki bir salonu dekore ederken salonu iki farklı amaç için kullanmak işinizi kolaylaştırabilir. Bir bölümü oturma odası diğer bölümü yemek odası olarak ayırabilirsiniz.
 L şeklindeki salonun farklı amaçla kullanılacak her bölümü için bir odak noktası belirleyin. O bölümün eşyalarını odak noktasına dönük olarak yerleştirin. Televizyon, manzaralı pencere, büyük büfe, şömine odak noktası olabilecek öğelere örneklerdir. Bu şekilde eşyaları dağılmadan derli toplu yerleştirme imkanı bulabilirsiniz.  
Her ne kadar iki ayrı amaçla kullanacak olsanız da salonun duvarlarının ve zeminin aynı renkte ya da en azından birbirini tamamlayan renklerde olması önemlidir. Salonda bütünlük sağlayabilmek önceliğiniz olmalıdır.
Tarz olarak, L salon dekorasyonunda tek bir dekorasyon tarzına seçmelisiniz. Salonun bir bölümünde modern diğer bölümünde klasik tarzı yan yana getirmek yerine tamamında modern veya klasik gibi bir dekorasyon tarzı uygulanması yapılmalıdır.

Dar ve uzun bir salonu dekore etmek için salonu bütünüyle değil, bölümlere ayırarak ele almalısınız.  Odak noktası olarak uzun duvarlardan birini seçmelisiniz. Kısa duvarlardan birinde manzaralı bir pencere ya da bir şömine bile olsa, dikkatleri uzun duvara çekmelisiniz. Çünkü eğer dip duvar dikkat çekici olursa, salon olduğundan da uzun görünecektir. Örneğin büyük ekranlı bir televizyonu yan duvarlardan birine yerleştirerek, odak noktasını değiştirebilirsiniz. Eğer iki uzun duvarın uzunlukları eşit değilse, odak noktası için en uzun duvarı kullanmalısınız.
Salon küçükse, bu durumda salonu ikiye bölebilirsiniz. Ve her bölümde farklı bir halı kullanabilirsiniz. Mobilyaları bu halılara göre gruplayabilirsiniz. Her halı kendi alanını belirleyecek ve odanın koridor görüntüsünü bozacaktır. Kare veya yuvarlak halılar kullanın. Dar salonlara en uygun mobilyalardan biri de köşe koltuk takımları olacaktır. Dar mekanlarda orta sehpa ya da yemek masasını cam tablalı seçmek en doğrusu olacaktır.

 

Hiç yorum yok: