14 Haziran 2013 Cuma

ZARARLI MUTFAK EŞYALARI !



 




 
Porselen tabaklar,tahta gereçler ve teflon tavalar biz bayanların mutfaklarından eksik etmediğimiz parçalardır.Ancak bunların kullanımı sırasında yapılan yanlışlıklar insan sağlığına ciddi zarar veriyor.
Renkli işlemeli porselen tabaklarda salçalı ve turşu gibi asidik özellikli yiyeceklerin saklanması çok tehlikeli.Metalik boyalar sır tabakası ile birleşince ,bu birikimde yiyeceklere nüfus ediyor  ve kurşun ve kadmiyum yönünden risk oluşturuyor.Özellikle çin malı porselenlerde bu oran 40 katına kadar çıkıp yavaş yavaş çözünüyor ve insanı zehirliyor.Kurşun ve kadmiyum insanın merkezi sinir sistemi,bağışıklık sistemi gibi pek çok organını bozuyor.Hatta ileri  düzeyde kanser hastalığına bile çeviriyormuş.
Yapışmaz teflon tavalarda 230 dereceden itibaren metali çözünüp kanserojen yayabiliyor.Bu kimyasal gıdaya ve insana hatta havaya bile yayılabiliyormuş.Buda kişinin bağışıklık sistemini bozuyor.
Bir diğer tehlike de tahta kaşık ve mutfaktaki kesme tahtamız.Bunların kesinlikle bulaşık makinesine atılmaması gerekiyor.Çünkü yüksek sıcaklıkta tahtanın direnci azalıyor ve deterjan önce tahtaya oradan da  yiyeceklere geçiyor.

Hiç yorum yok: