19 Haziran 2013 Çarşamba

ÇİKOLATA ÇEŞİTLERİ !





 


1*Bitter Çikolata/Yüzde 43’ün üzerinde kakao hamuru içerir. İdeal kakao oranı yüzde 50 ile 70 arasındadır.
2*Sütlü Çikolata/Minimum yüzde 25 kakao hamuru ve yüzde 14 süttozu içerir. Yumuşak olduğundan kolayca şekil alır. Bu özelliği sayesinde süslemelerde kullanılır.
3*Beyaz Çikolata/Birçok insan renginden dolayı içinde kakao olmadığını düşünse de, beyaz çikolata kakao yağı, süt tozu ve şekerden oluşur. Kakao yağının oranı yüzde 20’den 45’e kadar değişir.
4*Kaplama / Kuvertür/Kaplamada kullanılan çikolata türüdür. Pastacılıkta, daha çok parça çikolata ve pralin üretiminde kullanılır. Normal çikolatadan, içerdiği yüksek kakao yağı ile ayrılır. Bu oran yüzde 31’in üzerindedir.
5*Dolgulu Çikolata/Dışı sütlü, bitter ya da beyaz çikolatadan, içi akışkan dolgudan oluşur. Sert ve akıcı iki farklı doku, ağza atıldığında farklı bir lezzet deneyimi yaşatır.
6*Pralin/Toplam ürün ağırlığının en az % 25’i bitter çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata, beyaz çikolata karışımından veya herhangi birinden ya da dolgulu çikolatadan oluşan lokma büyüklüğündeki çikolatadır.

Hiç yorum yok: