1*Bitter Çikolata/Yüzde 43’ün üzerinde kakao hamuru içerir.
İdeal kakao oranı yüzde 50 ile 70 arasındadır.
2*Sütlü Çikolata/Minimum yüzde 25 kakao hamuru ve yüzde 14
süttozu içerir. Yumuşak olduğundan kolayca şekil alır. Bu özelliği sayesinde
süslemelerde kullanılır.
3*Beyaz Çikolata/Birçok insan renginden dolayı içinde kakao
olmadığını düşünse de, beyaz çikolata kakao yağı, süt tozu ve şekerden oluşur.
Kakao yağının oranı yüzde 20’den 45’e kadar değişir.
4*Kaplama / Kuvertür/Kaplamada kullanılan çikolata türüdür.
Pastacılıkta, daha çok parça çikolata ve pralin üretiminde kullanılır. Normal
çikolatadan, içerdiği yüksek kakao yağı ile ayrılır. Bu oran yüzde 31’in
üzerindedir.
5*Dolgulu Çikolata/Dışı sütlü, bitter ya da beyaz
çikolatadan, içi akışkan dolgudan oluşur. Sert ve akıcı iki farklı doku, ağza
atıldığında farklı bir lezzet deneyimi yaşatır.
6*Pralin/Toplam ürün ağırlığının en az % 25’i bitter
çikolata, sütlü çikolata, bol sütlü çikolata, beyaz çikolata karışımından veya
herhangi birinden ya da dolgulu çikolatadan oluşan lokma büyüklüğündeki
çikolatadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder