20 Haziran 2013 Perşembe

MEZUNİYET KIYAFETLERİ !















Mezuniyet kıyafetleri modadan çok etkilenmeyen; fakat her mevsim kendi modasını yaratan bir bütünlük taşır. Çoğunlukla abiye olarak düşünülse de gündelik yaşamda da giyilebilecek şık bir giysi bu gece için seçilebilir.2013 ilkbahar-yaz sezonunda çok moda olan farklı tasarımlardaki vual elbiseler, sezonun olmazsa olmaz parçalarından, bol dantelli romantik katlı elbiseler ya da upuzun uçuşan şifon elbiseler tercih edilebilir.
1*Vücut Yapısı
Mezuniyet kıyafetiniz seçerken özellikle çok beğenilen modellerden daha çok vücut yapınıza uyacak fazla frapan olmayan ve mümkün ise modası her dönem güncelliğini koruyabilecek   kıyafetlerden seçim yapılmalıdır. Şık olacağım derken yaşınıza uygun olmayan, fazla kadınsı kıyafetler seçmeyin. Yaş grubunuza uygun modeller ile hem şık hem de prensesler gibi görünebilirsiniz. Eğer göğüs kısmınız büyükse, göğsü kapalı modeller kesinlikle kullanılmamalı. Çünkü bu şekilde göğüsleriniz olduğundan daha büyük görünür.  Drapeler genelde kilolu gösterir diye bilinir fakat drapeler, içine korse uygulandığı zaman daha da zayıf gösterir. Eğer biraz kilo probleminiz varsa ince çekilmiş drapeler kullanabilirsiniz. Eğer aşırı zayıfsanız dar kıyafetler kesinlikle gitmemelisiniz. Çok zayıf kızlara daha volümlü kıyafetler kullanılabilirsiniz.
2*Renk seçimi
Kıyafet seçerken koyu renklerden mümkün oldukça uzak durmak; açık renkleri tercih etmek ferekir. Mezuniyet törenlerinin vazgeçilmez rengi beyazdır. Bejler, pembeler, gök mavileri, açık lilalar, uçuk yeşiller; gece için asil morlar ve tüm çarpıcılığı ile kırmızılar rahatlıkla kullanılabilir.
3*Model tercihi
Giysilerin abartısız olmasına dikkat edilmelidir. Romantik olmak isteyenler ise bileklere kadar inen, uçuşan, yaka kısmında model özelliği bulunan elbiseleri romantik saten organze ile kombinlenen takılar ile kullanabilir. “İlla ki kabarık etekli kıyafet” diyenlerdenseniz ve boyunuz uzun ise sıfır topuk babet ve diz altı küçük detayları olan sevimli iki parçadan oluşan modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer kısa boylu iseniz uzun kabarık etekleri yine yüksek platform tabanlı ayakkabılar ile kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken püf noktası üst kısmı bedene oturan basen kısmından sonra çan olan tek parça elbiselerden seçim yapmanız gerektiğidir. Böylece beden boyunuz uzun görünecektir.
4*Dekoltenin önemi
Mezuniyet kıyafeti seçerken kaçınmamız gereken şeylerin başında transparan kıyafetler yer alır. Bir mezuniyet gecesinde, transparan bir kıyafet pek kullanışlı olmaz. Hem gereğinden fazla dikkat çekici olur hem de masumiyetten çok uzaklaşmış olursunuz. Çok fazla sırt ve göğüs dekolteleri bu tarz geceler için pek uygun kaçmayacaktı. Tek omuzlu ve çatalı göstermeyen  kıyafetler tercih etmeliler. Eğer seçeceğiniz kıyafet mini bir elbise olacaksa göğüs dekoltesi pek hoş durmaz. Fakat sırt dekoltesi  isterseniz  daha kapalı bir ön kullanıp sırt dekoltesi kullanabilirsiniz, veya uçuşan uzun bir elbiseye arkadan bir sırt dekoltesi verebilirsiniz. Ama sırt dekoltesinin de bir sınırı olması gerekir, kalçaya kadar inen sırt dekoltelerinden uzak durmak gerekir.
5*Aksesuar  Detayı
Belden kuşaklı, katlı etekleri olan şifon bir elbiseyi dümdüz babetler, yan takılabilecek işli minik çanta ile zenginleştirebilirsiniz. Hiç eskimeyecek türde kıyafet giymek isteyenler oldukça düz formlara sahip elbiseleri klasik aksesuar olan inci veya minicik altın kolye ve düz hatlı, hafif topuklu ayakkabı ve şallar ile tamamlayabilirler.


Hiç yorum yok: