22 Haziran 2013 Cumartesi

İŞYERİNDE GİYİM TÜYOLARI !










İşyerlerinde özellikle hanımların nasıl giyinmesi gerektiği konusu her zaman tartışmalara yol açmıştır. Bazıları modanın en son örneklerini tercih etmek gerektiğini belirtirken, bazıları fazla dikkat çekici kıyafetlerle işe gelmenin uygun olmadığını savunuyor. Ve asla unutulmaması gereken nokta: Kıyafetiniz yaptığınız işe, çalıştığınız ortama ve bu iş dolayısıyla temas halinde olacağınız insanların özelliklerine ters düşmemelidir. İşte size bu konuda bazı ipuçları:
1*Eğer bankacılık, finans sektörü, muhasebe, hukuk ya da müdür pozisyonundaysanız geleneksel bir iş kıyafeti seçmelisiniz: Koyu, klasik çizgilerde muhafazakar ve klasik bir takım. Bu giysilerle karşınızdakilere vereceğiniz   Mesaj: muhafazakar, saygı ve güven duyulan, becerikli bir kişilik.
2*Eğer öğretmenlik, emlakçılık, satış, ilaç sektörü gibi alanlarda çalışıyorsanız biraz daha az tehdit edici ve uzman olduğunuzu gösteren elbiseler giymelisiniz: İyi, kaliteli ve ceketsiz iki parça elbiseler bu mevkiler için oldukça uygun. Mesaj: Güvenilebilir, ulaşılabilir ve gerekli bilgiye sahip.
3*Eğer sanatsal bir işte çalışıyorsanız, örneğin; reklam, güzel sanatlar, moda, editörlük, eğlence, veya dekorasyon. Daha etkileyici elbiseler seçmelisiniz. Bu tür işler için: 3 parçadan oluşan elbiseler, aksesuar olarak eşarp, ve üçüncü olarak da bir mücevher takabilirsiniz. Mesaj: yaratıcı, eşsiz ve çağdaş.
Ve asla Ofiste giyilmemesi gerekenler :Fileli, desenli çoraplar/ Parlak kumaşlar/ Çok kısa etekler, elbiseler/ Yürümekte zorlanacağınız ayakkabılar/ Vücuda tam oturmayan kıyafetler/ Fazla aksesuar kullanımı/ İddialı renkte ojeler/ Fazla makyaj ve abartılı saçlar

Hiç yorum yok: