30 Haziran 2013 Pazar

GÜNEŞ KREMLERİ NE KADAR KORUR?

 








 

 


Yaz geldi.Kendinize nasıl bakım yapıyorsanız ,cildinize de o oranda dikkat etmeli ve güneşin zararlı etkilerinden korumak için doğru güneş kremini seçmelisiniz.Bunun için dikkat etmeniz gereken bazı noktaları hatırlatmak isterim:
*Son kullanma tarihine dikkat etmelisiniz:Çünkü güneş kremlerinin etkisi 1 yıldır.Geçen yıldan kalan güneş kreminiz sizi aynı koruma faktörü ile korumaz.Ağzını açık unuttuğumuz kremler içine mikrop barındırdığı için tehlikelidir.
*Fondotön içeren güneş kremlerinin etkisi azdır.Makyaj ağırlıklı kozmetik malzemelerden yani kapatıcılardan oluştuğu için koruyucu etkisi azalır.
*Güneş kremi siz 2 saat korur.Yüzdüğünüz zaman vücudunuzdan hızla akan güneş kremlerinin vücudunuzda tam emilimi için iki saatte bir sürerek yenilemelisiniz.
*Güneş yokken de güneş kreminizi kullanın Çünkü bulutlu bir havada bile UV ışınları cildiniz temas edebilir ve bu nedenle kreminizi kullanmanız daha sağlıklı olur.
*Koruma faktörü derecesi çok önemli değildir.Çünkü 30 faktör ile 50 faktör arasında iki katı bir koruma yoktur. 30 faktör %98 korurken 50 faktör %96 korur.Unutmayın hiç bir zaman %100 koruma yoktur.Faktör seçerken cilt tipinize göre bir ayrım yapmalısınız.Açık tenliler ile buğdaytenliler farklı derece seçmeliler.
*Güneş kreminizi güneşe çıkmadan 10 dakika önce sürün. Sonra denize gidin. Bu süre içinde krem tam emilim sağlar.
*Vitamin içeren güneş kremlerini tercih edin.Böylece vücudunuz C,E,D vitaminlerini de almış olur.Vitaminler sayesinde kişinin güneşe karşı direnci de artar.

Benim bu seneki krem tercihim doğal bir ürün olan bitkisel yani üzüm çekirdeklerinden oluşturulmuş bir krem oldu. Cildim buğday olmasına rağmen bazı bölgelerde egzama gibi kaşıntı ve kabarıklık meydana geliyordu. Bende bu yaz AWE CEMRE bitkisel ürünlerden bu tür bir krem seçtim.30 koruma faktörlü üründen çok memnun kaldım.

Hiç yorum yok: