21 Haziran 2013 Cuma

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ !







Güneş gözlüğü aksesuar olmaktan çok, göz sağlığı için gerekli bir araç olarak kabul edilmelidir.Ve uzun süre güneşte kalacaksanız mutlaka güneş gözlüğü kullanmalısınız. Seçeceğiniz güneş gözlüğü ister kemik çerçeve ister metal olsun fark etmez. Yüzünüzün şekline uygun gözlüğünüzü seçtikten sonra dikkat etmeniz gereken en önemli unsur gözlüğün camının kalitesine dikkat etmektir. Ve aşağıdaki unsurlara  da dikkat ederseniz kendiniz en uygun gözlüğü kolaylıkla seçip kullanmaya başlayabilirsiniz.
• Güneş gözlüğü seçimi yüz şekline göre yapılmalıdır. Gözlüğün yüze tam olarak oturmaması durumunda göz, yan kısımlardan sızan güneşin zararlı ışınlarına maruz kalabilir.
• Her güneş gözlüğü ultraviyole ışınları tutmaz. Güneşten kaynaklanan (UV) ışınları, gözün mercek ve retinasına zarar verir. Bu da çocukların ve erişkinlerin ilerideki yaşamlarında katarakt olmasına ve görmesini etkileyecek başka rahatsızlıklar yaşamasına neden olabilir.
• Katarak ameliyatı olanların da mutlaka güneş gözlüğü kullanmaları gerekir.
• Numaralı gözlük ya da lens kullananların güneş gözlükleri de numaralı olmalıdır.
• Kontak lensler UV koruması sağlamaz, dolayısıyla kontak lens kullananlar da güneş gözlüğü takmalıdır.
• Güneş gözlüklerinin cam renginin duman ve kahverengi olması gerekir. Amber ve turuncu renkte güneş gözlüğü camları, trafik ışıklarının renklerinin algılanmasında zorluğa sebep olabilir. Trafikte araç kullanırken kesinlikle bu renkte güneş gözlüğü takılmamalıdır. Yine mavi renkli camlar, güneş ışınlarının göze daha çok yansımasına neden olduğu için tercih edilmemelidir.
• Güneş gözlüğü ayrıca yaş ilerledikçe daha da belirginleşen göz kenarlarındaki kırışıklıkları önleyen önemli bir sağlık malzemesidir.

Hiç yorum yok: