30 Haziran 2013 Pazar

YÜRÜYÜŞÜN FAYDALARI !









Yürüyüş yapılan en sağlıklı ve en kolay spordur.Yürüyüşün faydalarını arttırmak için her gün günde 30 dakikalık yürüyüş yapılmalıdır.Kilo vermek isteyenler günde en az 1 saat; kalp, ciğer ve dolaşım sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için ise günde en az 30 dakika yürüyüş yapılması gerektiğine dikkat çeken spor hekimleri, yürüyüş esnasında kolların ve ellerin serbest kalmasını da tavsiye ediyor.
Spor hekimleri yürüyüş konusunda şu önerilerde bulunuyor:
Kahvaltı ve akşam yemeği sonrasında yürüyün./Kısa mesafelerde arabaya binmek yerine yürüyün. /Asansör yerine merdiveni kullanın ya da birkaç kat önce inerek gideceğiniz kata yürüyün. /Dışarıda birkaç durak önce inerek gideceğiniz yere yürüyün.
Spor hekimleri yürüyüş konusunda şu konulara dikkat çekiyor :
Kilo vermek amacıyla naylon vb. gibi giysiler giyilmemeli /40 yaşın üstündekiler doktora görünmeden, yürüyüş programına başlamamalı ./ Diyabet, Hipertansiyon ve diğer sistematik hastalığı bulunanlar sık sık doktor kontrolünden geçmeli/ Ciddi bir yemek sonrası hızlı ve ağır yürüyüşler yapılmamalı ./ Yürüyüş öncesi ve sonrasında susuz kalmamaya dikkat etmeli./ İnce tabanlı ve makosen ayakkabılar ile yürüyüş yapılmamalı./ Çok Sıcak havalarda ve saatlerde yürüyüşten kaçınmalı.

Hiç yorum yok: