25 Mayıs 2013 Cumartesi

ZAYIFLAMADA BAHARATLAR NE KADAR ETKİLİ ?








Her gün mutlaka kullandığımız baharatların zayıflama üzerindeki etkisini biliyor musunuz? Baharatların, vücut ısısı yaratan bir doğal yağ yakma süreci oluşmasına yardımcı olduklarını belirten bilim adamları, yeşil ve siyah çayın da metabolizmayı hızlandıran benzer bir etkileri bulunduğuna işaret ediyorlar. Hollanda’nın Maastricht Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan deneylerde, özellikle karabiber, kişniş, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon, zencefil ve soğanın bu sürece büyük etkisi olduğu tespit edildi.
 Baharatlı yemeklerin ağırlıkta olduğu Asya mutfağından özellikle Pakistan ve Hindistan yemeklerinin, insanlarda hızlı bir doyma hissi yarattığını ve böylece az yemelerini sağladığını, aynı zamanda sindirime de yardımcı olduğunu belirtiyorlar. İşte karşınızda metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olan  bu baharatlar:
1- Tere tohumu: Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.
2- Funda yaprağı: Zayıflamaya ve yağların vücut tarafından daha iyi yakılmasına yardımcıdır.
3- Yeşilçay: Güçlü antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye, bağırsaklardaki yararlı bakterileri artırarak sindirime yardımcı olur.
4- Zencefil: Alınan besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur.
5-Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor.
6-Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor.
7-Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır
8- Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir .
9 -Tarçın: Her yemekte kullanmak için günde 1 gr. Glisemik endeksini uyarır ve dengeler. İçindeki polyophenol, birdenbire duyulan açlığı dizginler.
10-Biber: Stres nedeniyle artan yorgunlukla mücadelede etkili!

Hiç yorum yok: