11 Mayıs 2013 Cumartesi

ANNELER GÜNÜNÜN ÖNEMİ !




 






Anneler günü hepimiz için ayrı bir değerlidir. Canımızın içi annelerimizin değerleri tartışılmaz ve asla hakları ödenemez. Bu vesile ile anneler  gününün önemini bir kez daha hatırlayalım istedim.
  
Anna Jarvis uzun yıllar ailesi ile birlikte yaşadığı Amerika’da ilk olarak babasını kaybetti. Daha sonra 1905 yılında annesini kaybeden Anna Jarvis sürekli birlikte olduğu ailesinin eksikliğini her defasında daha da fazla hissetti. Özellikle onlara yaşadıkları dönemlerde gereken değeri vermediğini düşünen Anna Jarvis sürekli bunun sıkıntısını yaşamaya başlamıştı.

Anna Jarvis annesinin ölüm yıldönümü olan Mayıs’ın 2. haftasında çevresindeki insanları davet ederek bu günü anneler günü olarak kutlanması talebinde bulundu. Bu talebe sıcak bakan yakınları finansal desteğide ünlü bir giyim şirketi tarafından sağladı. İlk kutlamanın yapıldığı alana binlerce kişi vardı. Anna Jarvis’in tüm katılanlara kırmızı bir karanfil vermesiyle geleneksel bir hal alan anneler gününün sembolüde bu kırmızı karanfiller oldu.

Anna Jarvis tarafından artık önünde kalan tek engel bu günün resmiyet kazanması gerektiğiydi. Yazdığı yüzlerce mektubu eyelat başkanları ve senotaya gönderen Anna Jarvis daha oylamadan geçmeyen bu günü bir çok eyelatte kutlanmasına neden oldu. 8 Mayıs 1914 tarihinde Wilson’un imzası ile artık anneler günü resmiyet kazanmış oldu.  Daha sonra bir çok ülkede kabul gören bu gün çiçek ve hediye kartlarından oluşan paketlerin yok satmasına neden oldu.
Tüm annelerin ANNELER GÜNÜNÜ şimdiden kutlarım.Sevgiyle kalın.


Hiç yorum yok: