14 Mayıs 2013 Salı

BAHARDA EVİNİZDE ÇİÇEK BAKIMI !




 


 

Evinize baharı getirmek için ilkbahara has çiçekleri satın alma vakti geldi. Laleler, nergisler ve zambaklar açtı bile.Saksısını değiştirmeye gerek olmayan bitkilerinizin yenilenmesi için üst kısmından 2-3 cm’lik toprağı köklerine zarar vermeden alın. Yerine gübreli yeni toprak serin ve sulayın.2 haftada bir suda eriyen gübre ile sulamak, bitkinin besin ihtiyacını karşılar. Fakat mevsimlik çiçeklerde aşırı besin vermemek gerekir.Bitkinizin kökleri saksı dibinden çıkıyorsa veya toprak çabuk kuruyorsa saksısını büyütmek gerekiyor. Saksıyı değiştirmeden önce bitkiyi iyice sulayın. Yeni saksının dibine bir kat gübreli toprak koyun.
 Bahar demek, çiçekler için tazelenme vakti demek. İşte size çiçek bakımı için ipuçları :

AÇELYA: Salonların baş köşesini işgal eden, kış boyunca uyuyan bitkiler için tazelenme ve çiçeklenme zamanı ilkbahar. Mesela açelya, güneşi pek sevmez ama salonlarda pencere kenarlarında olmayı sever. Akşamları yapraklarına su serpilmesini ister.

KÜPE ÇİÇEĞİ: Küpe çiçeği, eskiden neredeyse her evde vardı. Bahar ayları bu çiçeği hatırlamak için iyi bir fırsat. Çok güzel çiçeklere sahip küpe çiçeği gölgeyi ve suyu sever. Kuytuya konulabilir. Askılı saksılara ekilmesi iyi olur. Görüntüsü güzeldir. Şu dönemlerde küpe çiçeğinin saksısı değiştirilmelidir. Güneşten uzak tutun ve yaz aylarında yapraklarına ara sıra su püskürtün.

ÇUHA ÇİÇEĞİ: Çok güzel bir ilk bahar çiçeğidir. Bahçede de, saksıda da yetiştirilebilir. Soğuğa dayanıklıdır ve nemi sever. Baharda çok güzel çiçek açar. Yerini severse ürer.

CAM GÜZELİ: Bu bitkide eskiden neredeyse her evde olurdu. Çok güzel çiçekleri vardır. Nazlı bir çiçektir, bu sebeple yetiştirilmesi zordur. Soğuğa karşı hassastır. Aşırı su verilirse çürür, çiçek dikkatli sulanmalı. Cam güzeli, güneşi çok sever.

HERCAİ MENEKŞE: İlkbahar ve yaz çiçeği olan hercai menekşe de bir zamanlar her evde bulunan bir çiçektir. Kolay yetişir ve güneş sever.

Hiç yorum yok: