24 Mayıs 2013 Cuma

FİTA FLAG ŞANS BİLEKLİKLERİ !





 

Bu gün pek çok ünlünün kolunda görmeye başladığımız renk renk bilekliklerden farklı bir cinsi özellikle dikkatimi çekti. Bu bileklikler de  bir yazı var ve renk renk .Özellikle Brezilya da ise ağaçlara bağlanıyormuş.
Bahia eyaletinin Salvador kentinde, Brezilya’nın genelinde çok yaygın olan bu bileklikler Brezilya’ya özgü şans bileklikleriymiş.Ama bu bileklikleri Brezilya’ya ilk getirenler 200 yıl önce Afrika’dan Brazilya’ya göçen üç milyondan fazla Afrikalıymış. Bu renkli bilekliklerin üzerinde “Lembrança do Senhor do Bonfim da Bahia” yani Bahia’lı Bonfim’in Anısına yazıyormuş. İnsanlar bunu dilekleri gerçekleşsin diye takıyorlarmış. Bir çok rengi olan bilekliklerin her renginin bir anlamı varmış. (Kırmızı aşk, mor arkadaşlık gibi.) Bilekliği istediğiniz renk seçip  bileğinize iki kez doladıktan sonra  bilekliği üç düğüm atarak bağlayıp,her düğüm atışınızda da bir dilek diliyormuşsunuz. Bundan sonra bilekliğin bileğinizden kendiliğinden düşmesini bekliyorsunuz.Böylece dilekleriniz gerçekleşmiş oluyor.
Brazil Fita FlagBileklikler eskiden ipekten yapılırmış ve boyuna bağlanırmış; ama, adet şekil değiştirmiş ve bileğe bağlanmaya başlamış.İstatistiklere göre Brezilya nüfusunun %90′ı ömründe en az bir kez takmış .Bahia Festivali’nde de şans bilekliklerinin önemi çokmuş. Çünkü insanlar bu bileklikleri yılın her zamanı buldukları yere asıyorlarmış ama, özellikle festival döneminde bileklik satışları patlama yapıyormuş.

Hiç yorum yok: