15 Mayıs 2013 Çarşamba

ŞEFFAF ÇANTALAR !




 

 



2013 yılı başından beri hızla yayılan “şeffaflık” akımı, iki sezondur gitgide artan ilgiyle devam ediyor. Elbiselerden ve çantalara artarak yayılıyor.
1980’lerdeki lüks merakı deri gibi zor bulunan materyalleri değerli kılıyordu. Yani dönüm noktası 1990’lar oldu. Renklere olan hayranlığın artması ve plastiğin doğayla barışması ile bu malzeme modaya bile ilham verir hale geldi. Şeffaflık akımının çantalara uyarlanması fikri ; rengarenk PVC’nin farklı materyallerle kombinasyonu ile ortaya çıktı.Geçmişte PVC gibi plastik malzemelere pek sıcak bakmayan bayanlar artık bu malzemeyi daha rahat kullanıyor.
Geçtiğimiz sezonlarda  Louis Vuitton’dan Furla’ya, Coach’tan Marc Jacobs’a, Prada’dan Channel’e, şeffaf çantaların eklenmediği koleksiyon kalmadı.
Özellikle yaz aylarında popülerliği artan şeffaf çantalar, tamamen şeffaf ve yarı  şeffaf olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu çantaları kullanmak cesaret istiyor. Çünkü çantaya konulan herşey olduğu gibi artık herkezin gözünün önünde. Ancak çantaların bir iyi yanı çantanıza koyduğunuz anahtarınızın asla kaybolma ihtimali yok ! Artık tercih sizin ben modellerine bayıldım ama kullanım için bence yarı şeffaf olanlarını tercih edin.


Hiç yorum yok: