2 Mayıs 2013 Perşembe

SOKAK MODASI NEDİR? NE DEĞİLDİR?








 




Sokak modası  asi ,bağımsız ve sıradışı bir giyim tarzını yansıtmak olarak da tanımlanabilir. Moda ne değilse işte odur. Sokakta moda dışı istediğini giymek, bazen hippi, bazen kokoş olabilmektir. Dünyada bir yaşam tarzı haline gelen ülkemizde son yıllarda hızla tırmanışa geçtiği bu sokak modası aslında modaya karşı bir hareket olarak da  algılanabilir. Aslında modanın ta kendisidir ve gerçek anlamıdır. Çünkü moda sokaklardan başlar. Modanın asıl ilham kaynağı sokaklardır.
Günümüz de her şey bir modadır. Yaşam tarzıdır. İnsanların tarzlarını günümüzde sokaklara yansıtırlar. İster retro, ister klasik, ister gündelik giyim yaşam tarzları ve giyimleri artık moda olarak sokaklar da yer almaktadır. Ve sokaklar artık bir defile ortamı hatta birer vitrin olmuş durumdadır. Hatta insanlar sokakları yaşam yeri olarak seçip burayı kendi yaşam tarzlarına göre belirlerler.Bunun adı Sokak Modası olarak geçmektedir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

New York İle başyalan bu akım tüm dünyayı sarmış durumda. Ben de artık sokak modasının takipçilerinden biriyim. - http://www.kadincaweb.net/tag/sokak-modasi/