1 Nisan 2013 Pazartesi

DOĞAL KUMAŞ GİYMENİN ÖNEMİ !



KUMAŞLAR HAKKINDA BİLİNEN YANLIŞLAR:

En zararlı 6 kumaş türü:
1. Polyester satın alabileceğiniz en tehlikeli kumaştır. Polyester naylon ve plastikten elde edilir. Derinin hava almasını önler. Polyester ve naylon kumaşlar gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarmakla birlikte, çeşitli cilt hastalıklarına ve kadın hastalıklarına sebep olabilir.
2.Akrilik kumaşlar sentetik polimerler olan akrilik liflerinden yapılır. Akrilik ipliklerle dokunmuş kumaşlar, çocuklarda teri iyi çekmediği için vücudun ısı dengesini bozar ve daha da ötesi, polimerler plastiğin ana maddesidir ve kanserojendir.
3. Rayon geri dönüştürülmüş odun hamurudur. Düzenli yıkama ve giyinmeye karşı dirençli olması için kostik soda, amonyak, aseton ve sülfürik asit ile işlem görmüştür.
4. Asetat ve triasetat selüloz denen ağaç liflerinden yapılır ve son ürün oluşturmak için geniş bir kimyasal işleme tabi tutulur.
5. Naylon petrolden yapılır, kalıcı ve zararlı olabilen kimyasallar ile işlenir.
6. Leke tutmaz, ütü gerektirmez, buruşmaz, güve kovucu her şey.  Leke tutmaz ve buruşmaz kumaşların çoğu teflon gibi florlanmış kimyasallar ile işlenir.Bu kimyasallar
insan bedeni için zehirlidir, ağır metaller içerir ve çevreyi kirletirler.

Peki  Ne yapmalıyız?
1. İyi Kumaşlar Seçin: Kimyasallara karşı duyarlı iseniz ya da çevrenizi sağlıklı kumaşlarla donatmak istiyorsanız kumaş seçimi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Bugün ulaşabileceğiniz doğal kumaşlardan bazıları şunlardır:*Pamuk*İpek*Keten*Kenevir*Yün*Kaşmir
2. Doğru Yöntemlerle Temizleyin: Kumaşların sağlığınıza zarar vermemesi için bir diğer önemli faktör temizleme yönteminizdir.
*Mümkün olduğunca kuru temizlemeden kaçının,
*Çamaşırlarınızı doğaya ve size zarar vermeyen doğal temizleyicilerle yıkayın.

Hiç yorum yok: