18 Nisan 2013 Perşembe

2013'ÜN MODA RENGİ HANGİSİ ?





PANTONE  2013'ÜN RENGİNİ SEÇTİ:
"ZÜMRÜT YEŞİLİ"
Pantone,renk konusunda uzmanlaşmış bir firmadır ve renklerin ofset baskı sisteminde nasıl elde edileceğini formülleriyle veren renk kataloğudur. Pantone kataloğunda  her renk belli formüllere sahiptir, parlaklık ve matlıkları bile formüllerde belirtilir.Dünyanın neresinde olursanız olun Pantone numarasını biliyorsanız bu siparişi verdiğinizde aynı renk sonucunu elde edersiniz.
2013 İlkbahar Yaz renk trendlerini açıklarken özellikle ZÜMRÜT YEŞİLİ ‘ni belirterek bu renge dikkat çekmiştim.Çünkü bu renk pek çok şey ifade ediyor.Ve Pantone zümrüt yeşilini açıklarken  “Canlı,göz alıcı ve bereketli...Denge,uyum ve iyilik hissini arttıran zarif ve güzel bir renk..." olarak tanımlıyor zümrüt yeşilini.
Zümrüt yeşili rengi, birçok renkle uyum içinde olabilir fakat gelecek yıllarda da devam edecek şekilde,maviler ve sarılar ile birlikte kullanılacak gibi gözüküyor. Nasıl ki;zümrütün birkaç farklı tonu olduğunu da biliyorsanız, bu tonlama kıyafetlerde de öyle olacak; açık ya da biraz daha koyu farklı tonlarıyla zümrüt yeşilini artık her yerde görebileceğiz.

Hiç yorum yok: