25 Nisan 2013 Perşembe

HİNT KINASI İLE YAPILAN DÖVME NE KADAR SAĞLIKLI?







Hint Kınası; pek çok kadının hoş bir görüntü oluşturmak ve etnik bir kimlik yaratmak için yaptırdığı birçeşit vücut makyajı.Elde, yüzde, ayakta uygulanbilen ve kına ile yapılan bu boyama işlemi ne kadar sağlıklı?
Dermatologlar hint kınalarında ve geçici dövmelerde yüksek oranda "PARAFENİLEN DİAMİN"adlı maddenin bulunduğunu ve uygulandığı bölgelerde yanma ,kaşıntı gibi çeşitli belirtilerin oluştuğunu bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Özellikle alerjik bünyelerin daha çok dikkat etmesi gerektiğini de söyleyen uzmanlar vücudun bunlara tepki verdiğini belirtiyor.Özellikle parafenilen diamin( siyah boya)fotoğrafçılıkta vesaç boyalarında etkin olarak kullnılıyor.Estetik amaçlı yaptırılan bu geçici dövmelerde siyah renk elde etmek içöin içine başka maddelerde ekleniyormuş.Ve oranı bilinmiyor ancak yüksek oranda kullanılırsa cilde toksik etki de yapıyormuş.
Estetik ve güzellik uğruna verilen o kadar para ve karşılığında tehlikeli bir uygulama .İnsan bu tür uygulamaları yaptırmadan önce demek ki bir kere daha düşünüp ona göre hareket etmeli.Aman dikkat bayanlar!!!

Hiç yorum yok: