25 Kasım 2013 Pazartesi

VÜCUT TİPİNE GÖRE GİYİM !


DENGELİ VÜCUT TİPİ/      KISA BACAK UZUNGÖVDE/       UZUN BACAKKISA GÖVDE



                                       

 
Büyük göğüsler Eğer göğüsleriniz büyükse askısız, straplez kıyafetler almayın.Daha çok kalın askılı bluzları tercih edin. İki parçalı bir kıyafet giyecekseniz üst bölgeniz koyu renk olsun.Böylece daha az dikkat çeker.Büyük göğüslere en uygun kesim v-yaka’dır. Göğüsleri büyük olanların takı kullanırken özellikle; Üst üste takılmış uzun zincir kolyeler göğüs bölgesini gizlemek isteyenlerin kullanacağı bir giyim tarzıdır.

 Geniş kalçalar Eğer vücudunuz ‘armut’ olarak da tabir edilen şekildeyse kalçalarınız omuz hizanızdan biraz daha geniştir. O halde yapılacak şey ilgiyi bel bölgesine çekmektir.Kemer, kurdele veya kuşakla belirginleştirilmiş bel bölgesi vücuda görsel açıdan denge getirir. Kalça bölgesinde çok fazla detay kullanmayın. Hareketli motifleri, çizgileri ve deseni üst parçalara saklayın. Eğer dikkati yukarıya çekerseniz yine daha eşit orantılara sahip olduğunuz görünümü yaratabilirsiniz.

Kıvrımlı vücut Tek renk ve vücuda fazla oturmayan, yapışmayan kıyafetler giymek vücudu daha ince gösterir. Mesela siyah tayt giyip üzerine uzun ve bol bir tişört veya tunik giyebilirsiniz. Saten veya şifon, dökümlü kumaşlar da yine kiloyu gizler. Vücuda yapışmaması, koşuluyla şık bir bluz, uzun romantik bir elbise sizi zarif gösterecektir. Kot pantolon giyecekseniz koyu renk jean’leri tavsiye ederiz. Kumaş pantolonda da klasik renk olan siyahı tercih edin.



Hiç yorum yok: