21 Kasım 2013 Perşembe

DİANA'NIN ÖLÜMSÜZ ELBİSELERİ !

 
İşte şıklık ve zerafetin bence tek adresi ;ölümsüz prenses Lady Dianadır.
 
O kısacık ömrünü iki çocuğuna adayarak ,kopuk evliliğinde yakalayamadığı mutluluğu yardım kuruluşlarında gönüllü çalışarak telafi etmeye çalışmıştı. Benim onunla ilgili ilk hatırladığım evliliği ve o muhteşem gelinliğidir. Arkasından süzülen kuyruğu ile aşağıda fotoğrafı bulunan gelinlik o yıllarda çok ses  getirmişti. Lady Diana'dan bahsederken onun hafızalarda kazınan bir kaç pozundan biri de doğum sonrası çektirdiği  turkuaz puantiyeli-beyaz yakalı elbisesi olmuştu. Ve bu elbisenin bir benzerini de ikinci oğlunu doğurduğu zaman giyerek bir poz daha vermişti.
 
 Bundan sonra onu gördüğümüz diğer fotoğraflarda hep bir baloda, bir yemekte ya bir açılışta yada gece bir balodaydı. Onun bu kadar çok elbisesi taşırken aldığı asil tavır ve zerafet tüm dünyayı kendine her zaman hayran bıraktırmayı da bilmişti.
 
Onun vazgeçilmezleri ; kıyafetlerini tamamlayan şapkaları, taçları, takıları, çantaları ve bir fenomen haline gelen saç kesimi oldu. O tüm dünyaya sade ama şık nasıl giyinileceğini  öğreten bir stil ikonuydu. Aşağıda  onun klasikleşen kıyafetlerinden örnekler ile onu bir kere daha hatırlayalım  istedim. 
 

 





 

 




 



 










 

Hiç yorum yok: