5 Haziran 2014 Perşembe

DİOR'UN RESİMLİ TARİHİ !

                                                     1905  DİORUN DOĞUMU

                                                     1962-   İLK MAKYAJ SERİSİ

                                            1957-    TİME DERGİSİNE KAPAK OLMUŞ

                                              1966-     İLK PARFÜMÜN ÇIKIŞI



1975-   İLK SAATİN ÇIKIŞI
   
                                                       1987-      İLK SERGİ

                                               1904-   İLK DİOR MAĞAZASI
                                                2014-  ŞUANDAKİ DİOR MAĞAZASI

Christian Dior, Fransada bir  kasabada doğmuş. Ailesi onun bir diplomat olmasını çok istiyormuş fakat Dior sadece moda ve bunun yanında eskizle ilgilenmiş. Para kazanmak için moda eskizlerini satmış. Okuldan sonra Pablo Picasso benzeri sanatsal çalışmalar satan küçük bir sanat galerisi açmış.
Askerliğinden sonra Dior, Lucien Lelong moda evine katılmış. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi subaylarının eşlerini ve Fransızları giydiriyormuş.1946'da kendi moda evini kurmuş.İlk koleksiyonunu 1947'de sunan Dior, ona Corolle, taç yaprakları, adını vermiş. Dior'un tasarımları çok kadınsıymış ve  Dior  "Ben çiçek kadını tasarladım." demiş.
Onun tasarımları ağırlıklı olarak sık dokunmuş pamuklu bezlerden yapılan, sert, büstiyer stilindeki korsajlar, kalça vatkaları, ince belli korseler, jüponlardan oluşmaktaymış. Ve bu giysiler belden aşağı genişleyerek inip modellerinin çok daha kıvrımlı hatlara sahip gözükmesini sağlıyormuş. Dior'un tasarımları, elbiseler ve takımlarda kullanılan kumaş miktarı nedeniyle  ters tepkiye yol açmış. Ancak, savaş zamanı kıtlığının bitmesiyle “Yeni Görünüş” kadın kıyafetlerinde devrim yapmış ve Dior'un Paris’i yeniden modanın merkezi olmuş.
Ve Diorun 1904den 2014e kadar uzanan başarı öyküsünde de görüldüğü gibi yıllar içinde pek çok yeniliği hayatımıza sokmuş süper bir tasarımcıymış. Yukarıda onun bu başarı hikayesindeki detayları resimlerle sizlere göstermek istedim. Ben her adımda onun yaratıcılığına hayran kaldım eminim sizde sevmişsinizdir.

Hiç yorum yok: