21 Nisan 2014 Pazartesi

ŞİŞE TASARLAMAK !











1952 yılında Fransa da doğan Jean Paul Gaultier moda dünyasının “yaramaz ve çılgın çocuğu”dur.Tasarımcı güncel ve toplumsal olayları sıra dışı tasarımlarına yansıtır.  
18 yaşındayken yani 1970 yılında Pierre Cardin onun yeteneğinden etkilendi ve asistanı olarak işe aldı. 1976 yılında elektronik takılar üretti. Ekim 1976 kendi adına ilk koleksiyonunu hazırladı.
1989 yılında Jean Paul Gaultier ilk koleksiyonlarını popüler kültürden ve sokak giyiminden ve başka couture koleksiyonlarından etkilenerek hazırladı.  
1985 yılında “men-skirt” ile tanınmaya başladı ve 90lı yıllarda Madonna ile çalıştı.Ünlü İtalyan iç giyim markası olan La Perla için yaptığı 23 parçadan oluşan koleksiyonu aslen 1990 yılında Madonna’nın “Blonde Ambition” albümünü dünya turu için tasarlamıştı. İlk defa koni süten icat eden Jean Paul Gaultier bu icadıyla oldukça dikkat çekmişti. 
2008 yılında Kylie Minoque ile çalıştı ve kostümlerini tasarladı. 2012 yılında Cannes Film Festivali’nde bir moda tasarımcısı olarak ilk kez jüri olarak seçildi. 
Ünlü Fransız tasarımcı Jean Paul Gaultier kullandığı sıra dışı modellerle ve ağır dövmelerle dolu gösterileri ile hem eleştirilere maruz kaldı hem de popülerlik kazandı. Jean Paul Gaultier tasarımlarına farklı bakış açısı ve tarzıyla devam ediyor.
Benim bu tasarımcı ile tanışmam onun bir parfümünü arkadaşım tarafından hediye almam sayesinde oldu. O zamanlar bu kadar hoş bir şişeyi tasarlamak muhteşem bir zeka gerektirir diye düşünmüştüm. Bu nedenle onun parfüm kolleksiyonu için hazırladığı şişe tasarımlarını sizlere göstermek istedim. Ben hepsine hayran kaldım. Bakalım siz de beğenecek misiniz.?

Hiç yorum yok: